Rizseshúst készülök főzni, gersliből. (zacskós, fél kilós). A tasakján van felhaszn javaslat...de én egyszerűen csak szeretném megfőzni, úgyis összekeverem csirkepörkölttel. Kérdésem: mi a legegyszerűbb módja annak, hogy megfőzzem a gerslit?
Tisztazzunk mar valamit!!! Mit akarsz csinalni? Rizseshust? Ahhoz rizs kell!
Persze a sima fott gerslit is osszekeverheted a porkolttel, de ne nevezd riszeshusnak!
Talan meg te is erted: rizseshus rizs nelkul nincs, meg borsodban, de szabolcsban sem!!!
A helyzet, hogy a rizses hús akkor sem lesz rizses hús, ha megfőzöd a pörköltet meg a rizst külön-külön, majd összekevered. Azért nem lesz az, mert a lényege a rizses húsnak pont az, hogy EGYÜTT főljön a kettő. Amikor már majdnem puha a pörköltben a hús, akkor adod hozzá a rizst és együtt főzöd készre. A kettő közt az óriási különbség az, hogy így a pörkölt levét fogja a rizs felinni, vagyis annak minden Ízével zamatával és színével már rendelkezni fog, míg az előző esetben (amikor külön főzöd) a végeredmény közel sem lesz ízhatásban versenytárs.
A helyes módon készítéshez azért kell némi konyhai tapasztalat, hogy megfelelően ki tudd számolni, elegendő-e a pörköltszaftod a rizshez. Ugyanígy készíthetsz tarhonyás húst is. Én a gerslit nem szeretem.
(a gerslin/rizsen ne vitatkozzunk)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!