Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Rizseshúst készülök főzni,...

Rizseshúst készülök főzni, gersliből. (zacskós, fél kilós). A tasakján van felhaszn javaslat...de én egyszerűen csak szeretném megfőzni, úgyis összekeverem csirkepörkölttel. Kérdésem: mi a legegyszerűbb módja annak, hogy megfőzzem a gerslit?

Figyelt kérdés
Itt nyilván arra gondolok, hogy mennyi vízben, mennyi ideig....?
2020. nov. 16. 14:20
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Ha nem áztatod,akkor 1 óra kb ,max.takarék lángon.
2020. nov. 16. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
2020. nov. 16. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszi!! - Miért kell annyiszor/annyira megmosni a gerslit?
2020. nov. 16. 16:04
 4/12 anonim válasza:
100%
Mert így könnyebben fő + kevésbé lesz nehéz megemészteni.
2020. nov. 16. 17:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Tisztazzunk mar valamit!!! Mit akarsz csinalni? Rizseshust? Ahhoz rizs kell!

Persze a sima fott gerslit is osszekeverheted a porkolttel, de ne nevezd riszeshusnak!

Talan meg te is erted: rizseshus rizs nelkul nincs, meg borsodban, de szabolcsban sem!!!

2020. nov. 16. 21:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:
#5-ösnek: na jó..na jó. Nálam a rizses hús egy gyűjtő fogalom...:a gerslis hús is rizses hús, csak gerslivel készül...(vagyis rizses hús gerslivel készítve).olyat még nem is hallottam, hogy gerslis hús...igaz, én ffi vok és 60 felett
2020. nov. 16. 22:41
 7/12 anonim ***** válasza:
Az nem rizses hús hanem csirkepörkölt gerslivel.
2020. nov. 17. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:
Akkor is, már eleve össze van keverve az egész mennyiség?
2020. nov. 17. 18:30
 9/12 anonim ***** válasza:
Nem én írtam, de nevezd gerslishúsnak. :)
2020. nov. 17. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

A helyzet, hogy a rizses hús akkor sem lesz rizses hús, ha megfőzöd a pörköltet meg a rizst külön-külön, majd összekevered. Azért nem lesz az, mert a lényege a rizses húsnak pont az, hogy EGYÜTT főljön a kettő. Amikor már majdnem puha a pörköltben a hús, akkor adod hozzá a rizst és együtt főzöd készre. A kettő közt az óriási különbség az, hogy így a pörkölt levét fogja a rizs felinni, vagyis annak minden Ízével zamatával és színével már rendelkezni fog, míg az előző esetben (amikor külön főzöd) a végeredmény közel sem lesz ízhatásban versenytárs.

A helyes módon készítéshez azért kell némi konyhai tapasztalat, hogy megfelelően ki tudd számolni, elegendő-e a pörköltszaftod a rizshez. Ugyanígy készíthetsz tarhonyás húst is. Én a gerslit nem szeretem.

(a gerslin/rizsen ne vitatkozzunk)

2020. nov. 17. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!