Csirkepörköltbe vörösbort tenni érdemes lehet, vagy felejtsem el ezt a vonalat?
Én kifejezetten nem szeretem a bor ízét a pörköltben.
Úgy kezdtem el anno pörköltet készíteni, hogy mindig tettem bele, mert ezt sulykolta belém a net, hogy kell bele valami sav.
Aztán egyszer nem tettem bele és jobban ízlett a pörkölt.
Aztán a TV paprikát is kihagytam belőle és akkor még jobban ízlett. És akkor kezdtem kísérletezni. Mi van a paradicsomot kihagyom, de az nem volt jó ötlet, mert az jó ízt ad neki, annak ellenére, hogy nyersen utálom a paradicsomot. Igaz azóta betáraztam konzervből, hogy ne kelljen az "élő" paradicsommal vacakolnom.
Aztán a leves kockákkal kezdtem kísérletezni, hogy mi van, ha abból teszek bele...
A Maggi marhahúsleves kockája tök jól bevált.
Szerintem meg vedd ketté a pörit és csinálj egy borosar és egy anélkülit. Minden más legyen ugyan az.
Aztán meglátod, hogy NEKED melyik jön be.
Így lehet tanulni.
Ha egyszer megcsinálod, magad megadhatod a választ.
Az ízlés nem lehet vitatéma.
.
Tv paprika helyett - ha elérhető - én inkább Ceceit teszek bele, az húsosabb és így szaftosabb is.
(A tv paprika azért az, mert a mikor kitalálták ezt a nevet, akkor úgy keletkeztették, hogy a "tölteni való"-t rövidítették két betűre.)
marhahúsleveskocka csirkepörköltbe...???
Anyámborogass! :-D
Minek beletenni egy csomó vegyszert, hogy ne érezd a csirke valódi ízét???
Ajánlom olvasásra Molnár B. Tamás: Aromapróféták c. cikkét.
Ha még valahol megtalálod..
Pár napja idéztem belőle itt a GYK-en.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!