Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Csirkepörköltbe ha vörösbort...

Csirkepörköltbe ha vörösbort öntögetek? (Most főzöm)

Figyelt kérdés
Ellenjavallt? (Vörösborom van).
2015. nov. 29. 15:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
70%
Nem ellenjavallt, mehet bele nyugodtan vörösbor, kb 4 dl.
2015. nov. 29. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi!!! - már öntöm is az 1. "beöntést"
2015. nov. 29. 16:06
 3/13 anonim ***** válasza:
60%

Igazából szerintem nem sokat tesz hozzá. A vörösbor inkább a marha- vagy a vadhúsokhoz illik.

De ízlés dolga.

ártani nem fog,mert az alkohol elfő belőle, csak az íze lesz esetleg szokatlan.

2015. nov. 29. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
69%

Nem különösebben illik hozzá, mert a csirkének elég gyenge íze van, és az túl intenzív hozzá, de ettől függetlenül jó lesz vele.


Csak azt az 1-et nem értem, hogy az 1-esnek hogy a fenébe jött ki ez a 4 deci, mikor semmiféle más mennyiséget nem tudunk az ételről, se egyik összetevőjéről se!

Vagy ez most hogy van?!

Egy 30 dekás combhoz is 4 deci kell, meg 3 kiló csirkéhez is annyi kell?

:D

2015. nov. 29. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
23%
Én szeretem a bort, de nem ételbe. Nekem a vörös boros ételeknek hányás ize van.
2015. nov. 29. 17:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
0%

Nagy tévhit, hogy a vörösbor csak a vadételekbe vagy a vörös húsokhoz illik. A szárnyasokhoz, nyúlhoz, halhoz is remekül felhasználható, megfelelő fűszerezéssel. Ugyanígy van rengeteg vörös húsból készült éltel, ami fehér és nem vörösbort követel meg!


A pörköltbe nyugodtan tehetsz mennyiségtől függően 2-4 dl száraz vagy félszáraz vörösbort.


Ha édes van, azt mellőzd, tartsd meg a desszertekhez.

2015. nov. 29. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
32%
"Nagy tévhit, hogy a vörösbor csak a vadételekbe vagy a vörös húsokhoz illik. " - Ez nem "tévhit", hanem ízlés kérdése.
2015. nov. 29. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:

De tévhit. A konyhában, főzésben vannak bizonyos szabályok, szokások.


Az az ízlés kérdése, ha ezeknek valamelyikét NEM SZERETED.

Kategorikusan kijelenteni viszont, hogy "nem megy" - tévhit, hiszen rengeteg ellenpélda van a szakmai oldalról.


Ha te személyesen nem kedveled, az egy dolog - de én nem a te ízlésedről írtam, hanem az általános és téves felfogásról, miszerint a fehér húshoz csak a fehér bor megy.

2015. nov. 29. 18:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
Én maximum száraz fehéret tennék bele, de a konyhában sütés főzés közben mindent ki lehet próbálni, amit a fantáziánk szül.
2015. nov. 29. 22:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi mindenkinek!!! A bor jót tett neki - viszont egy kicsit elsóztam (nem túl régóta főzőcskéző ffi58)
2015. nov. 29. 23:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!