Csirkepörköltbe ha vörösbort öntögetek? (Most főzöm)
Igazából szerintem nem sokat tesz hozzá. A vörösbor inkább a marha- vagy a vadhúsokhoz illik.
De ízlés dolga.
ártani nem fog,mert az alkohol elfő belőle, csak az íze lesz esetleg szokatlan.
Nem különösebben illik hozzá, mert a csirkének elég gyenge íze van, és az túl intenzív hozzá, de ettől függetlenül jó lesz vele.
Csak azt az 1-et nem értem, hogy az 1-esnek hogy a fenébe jött ki ez a 4 deci, mikor semmiféle más mennyiséget nem tudunk az ételről, se egyik összetevőjéről se!
Vagy ez most hogy van?!
Egy 30 dekás combhoz is 4 deci kell, meg 3 kiló csirkéhez is annyi kell?
:D
Nagy tévhit, hogy a vörösbor csak a vadételekbe vagy a vörös húsokhoz illik. A szárnyasokhoz, nyúlhoz, halhoz is remekül felhasználható, megfelelő fűszerezéssel. Ugyanígy van rengeteg vörös húsból készült éltel, ami fehér és nem vörösbort követel meg!
A pörköltbe nyugodtan tehetsz mennyiségtől függően 2-4 dl száraz vagy félszáraz vörösbort.
Ha édes van, azt mellőzd, tartsd meg a desszertekhez.
De tévhit. A konyhában, főzésben vannak bizonyos szabályok, szokások.
Az az ízlés kérdése, ha ezeknek valamelyikét NEM SZERETED.
Kategorikusan kijelenteni viszont, hogy "nem megy" - tévhit, hiszen rengeteg ellenpélda van a szakmai oldalról.
Ha te személyesen nem kedveled, az egy dolog - de én nem a te ízlésedről írtam, hanem az általános és téves felfogásról, miszerint a fehér húshoz csak a fehér bor megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!