A sóskát fém edényben főztem meg, lehet valami bajom?
Miért lenne mérgezö???
Ilyen még nem hallottam, másrészt a fém edény gondolom a nemesacélt jelentni, ami abszolút nem számít ilyen szempontból fémnek, mert nem reagál semmivel sem.
Remélem, ízlett a sóska, egészségedre, ne idegeskedj!
Nem is igazán értem a kérdést! Mire gondolsz? Mi a mérgező? A fémedény vagy a sóska? (kaphatnánk erről valami forrás linket?)
50-100 éve is fémedényben főzték a sóskát (nem is nagyon volt más, talán még az agyag/cserép), és még nem halt ki az emberiség! :) Gondolj csak bele: bölcsöde, óvoda, menza, tömegétkeztetés! Még sosem láttam 50-100 literes üveg főzőedényt.
Ennek az alján olvastam. Nem tudom a mai edények miből vannak, nekem ez az olcsóbb vékony falú fém edényem van, és úgy voltam vele inkább megkérdezem hátha valaki itt jobban ért hozzá, nehogy baj legyen.
Köszi a linket! :)
Akkor gondolom, ebből indultál ki:
"Az oxálsav jelenléte miatt a sóskát nem szabad alumíniumból vagy vasból készült konyhai eszközökben megfőzni, mert a fémekből kioldódó anyagokkal keveredve mérgező hatású és ehetetlen."
Tehát aluminium vagy vas.
vas edények: [link]
aluminium edények: [link]
illetve vannak a kerámia vagy márvány bevonatú aluminium edények is [link] amiket nyugodtan használhatsz, ha nem sérültek (kb. 10 éve tettem félre a rozsdamentes edényeimet, azóta csak márványbevonatost használok és imádom: semmi nem ég le bennük, fél mozdulattal el lehet mosni őket)
"nekem ez az olcsóbb vékony falú fém edényem van"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!