Lángost miben a legalkalmasabb sütni? Milyenfajta edényben lehet/ajánlanád, és zsírban, vagy olajban? Mekkora átmérőjű edény, és mondjuk egy centi 2-3 mili vastagságú darabokhoz meddig érjen a zsír/olaj? Kilógjon belőle? Csak azért kellene az átmérő.
De szóval átmérő nem feltétlenül kell, ha megmondjátok, hogy kilógjon-e a teteje a zsírból/olajból, vagy amúgyis elsüllyed benen. :)
Edények meg pl
rozsdamentes acél
ilyen zománcos fazékedénylábos
teflonos serpenyő, amiben a palacsintát is legoptimálisabb
Melyikben a legjobb, illetve ez mind alkalmas-e lángossütésre
Ha valaki tepsiben, és sütőben sütött már lángost, arra vonatkozólag is elfogadnék tapasztalatokat. (Még sose csináltam lángost.)
Előre is köszönöm a válaszokat.
Ja és mégegy, sima vaj, vagy margarin is jó alulra sütéskor? Ezzel kapcsolatban is elfogadnék tapasztalatokat.
Hogy tehát vaj, vagy margarinban történő sütés ajánlatos-e, jobb-e, könnyebb-e, élvezetesebb-e, gyorsabb -e, mennyi az esélye, hogy a vaj/margarin odasül, odaég, vagy a zsír, vagy az olaj?
Ha valaki tepsiben süti, ő sütőpapírral csinálja, vagy valamit odaolajoz alá? Vagy még akár esetleg olaj se kell (tudom egyébként, sütőpapírból is vannak jó,meg rosszabb minőségűek, ilyenkor ez is fontos, hogy tehát jó legyen.)
Mindenképp bő olajban süsd a zománcos edény megfelelő de sütheted mélyebb serpenyőben is.Én folpackot szoktam kiteríteni leolajozni és azon kigombócozni.Mivel kezdő vagy azon ki is nyújthatod ne kézben mint a nagyok.Közepére kis lyukat csinálj kb régi 1forintos különben felhólyagosodik nem lesz szép.
Sütőben inkább kenyérlángost süss.Ennek lehet keményebb a tésztája mint a pizza.
Amit olajban sütsz lágyra kell pici fött áttört burgonyát és olajat tegyél a tésztába.Fél kilóhoz egy kávéskanál krumplit olajat 1 evőkanál.
Nekünk van egy 35-cm sima vas serpenyő még az ember csinálta a műhelyben 2mm lemezből . Csak zsírban és a lángos tésztájába mindig kerül vagy joghurt, kefir, főtt krumpli .
És csak Szabó vagy Király lisztet használunk .
Margarinnal nem lehet serpenyőben sütni, mert a fele víz, ha hevíted szétcsapódik.
Vajban meg igencsak drága mulatság lenne, csak a sütéshez használt vaj drágább lenne (min 2000 Ft) mint az egész lángos.
Ha a tepsit akarod kikenni vajjal, az természetesen egész más történet. Az műkődhet, de akkor a lángosod kenyérszerű lesz.
A lényeget már leírták előttem.
Ha tepsiben sütsz, az kenyérlángos, pizza-szerűség lesz!
A hagyományos lángosnak alaptulajdonsága, hogy bő olajban sül - ezt nem lehet sütőben (tepsiben) utánozni. Más lesz teljesen.
Ami nem azt jelenti, hogy nem finom - de MÁS.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!