Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy főztök lencsefőzeléket?

Hogy főztök lencsefőzeléket?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Megnéztem pár receptet, mind máshogy írja. Valahol ír mustárt is, valahol nem, ugyanez van a tejföllel is...

2021. aug. 27. 15:35
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
10, sose főtt szét, ecet nélkül.
2021. aug. 28. 07:38
 12/18 anonim ***** válasza:
98%

Az 1-es receptjét nem javaslom, amiben foghagymaGRANULÁT, meg DELIKÁT van, az nem lehet sem jó, sem egészséges.

A többi recept jó, szerintem egy-egy kisebb adaggal (max. fél tányér) próbáld ki, hogy ecetet, mustárt, tejfölt teszel bele - mindegyikbe csak egy félét - és utána el tudod dönteni, neked melyik változat ízlik leginkább.

2021. aug. 28. 07:50
 13/18 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek

A rántásban tudnátok még segiteni?

2021. aug. 28. 09:24
 14/18 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek, sikerült 😘🤩

Ez lett a vége; elöször a rántást csináltam meg. Kb 2 ek. Zsírban a lisztet kicsit piritottam, majd rá pirospaprika. Később, amikor már majdnem mehetett a fazékba a rántás, adtam hozzá egy kicsit a léből.

A lencse be volt áztatva. Új vizet raktam hozzá, kb 5 percig főztem, majd leöntöttem a vizet, langyos vizet öntöttem rá. Babérlevél, apróra vágott hagyma, fokhagyma, só, paprika, pici ecet. Kb 20-25 perc múlva ment a rántás, összekeverni és kész. Azt hittem, nehezebb lesz.

Sült virsli volt hozzá, friss ropogós kenyérrel.

Eszméletlen jó lett 🤩😋😋

2021. aug. 28. 18:43
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Gratulálok, ügyes vagy!
2021. aug. 28. 18:45
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszi. Csak azért irtam, hogy másnak is sikerüljön. Illetve, hogy legközelebb is tudjam,mit hogyan 😀
2021. aug. 28. 18:48
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Ebben tökéletesen igazad van, tényleg jó lehet még másoknak is a tapasztalatod!
2021. aug. 28. 20:05
 18/18 anonim ***** válasza:

Változó, hogy áztatom-e. De ha nem áztatom, akkor is kész van 1 óra alatt. Vízzel felengedem a lencsét, sózom-cukrozom-borsozom, ízesítem több hozzávalóval is, fől magának, puhulás után fokhagymakrémmel és gulyáskrémmel paprikásan-tejszínesen krémesre berántom barna liszttel. Tul.képpen minden főzit így csinálok. Én hagymával nem dolgozok, de ugyanaz a végeredmény.

34/F

2023. szept. 26. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!