Hogy főztök lencsefőzeléket?
Sziasztok.
Megnéztem pár receptet, mind máshogy írja. Valahol ír mustárt is, valahol nem, ugyanez van a tejföllel is...
Az 1-es receptjét nem javaslom, amiben foghagymaGRANULÁT, meg DELIKÁT van, az nem lehet sem jó, sem egészséges.
A többi recept jó, szerintem egy-egy kisebb adaggal (max. fél tányér) próbáld ki, hogy ecetet, mustárt, tejfölt teszel bele - mindegyikbe csak egy félét - és utána el tudod dönteni, neked melyik változat ízlik leginkább.
Köszi mindenkinek
A rántásban tudnátok még segiteni?
Köszi mindenkinek, sikerült 😘🤩
Ez lett a vége; elöször a rántást csináltam meg. Kb 2 ek. Zsírban a lisztet kicsit piritottam, majd rá pirospaprika. Később, amikor már majdnem mehetett a fazékba a rántás, adtam hozzá egy kicsit a léből.
A lencse be volt áztatva. Új vizet raktam hozzá, kb 5 percig főztem, majd leöntöttem a vizet, langyos vizet öntöttem rá. Babérlevél, apróra vágott hagyma, fokhagyma, só, paprika, pici ecet. Kb 20-25 perc múlva ment a rántás, összekeverni és kész. Azt hittem, nehezebb lesz.
Sült virsli volt hozzá, friss ropogós kenyérrel.
Eszméletlen jó lett 🤩😋😋
Változó, hogy áztatom-e. De ha nem áztatom, akkor is kész van 1 óra alatt. Vízzel felengedem a lencsét, sózom-cukrozom-borsozom, ízesítem több hozzávalóval is, fől magának, puhulás után fokhagymakrémmel és gulyáskrémmel paprikásan-tejszínesen krémesre berántom barna liszttel. Tul.képpen minden főzit így csinálok. Én hagymával nem dolgozok, de ugyanaz a végeredmény.
34/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!