Hogyan kell lencsefőzeléket csinálni sonkalével?
Már beáztattam a lencsét. A sonka alaplével kell elkezdeni főzni? (sós)
Hagymát szoktatok bele tenni (egészben, pirítva stb)?





A sonkát már nem eleve hagymás-fokhagymás lében főzted?
Nem árt akkor sem a plusz hagyma, de én nem szoktam pluszban beletenni.





Én:
- nem áztatom a lencsét, mert anélkül is nagyon gyorsan megvan
- fél kiló lencséhez 1 hagymát megfuttatok egy kis zsiradékon, de nem annyira, mintha pörköltöt készítenék
- félrehúzom, rá a lencse és felöntöm a sonkalével
- dacára annak, hogy a sonkát babérleveles, fokhagymás, hagymás, szemes borsos lében főztem, (de azt utána leszűrtem) dobok bele egy babérlevelet és nyomok bele 2-3gerezd fokhagymát. Sót nem.
- amikor puha a lencse, tejfölösen behabarom és utána ízestem kis ecettel, cukorral, ízlés szerint.





Köszönöm a válaszokat!
3: nem tudtam mennyire befolyásolja a só a lencse főzési idejét ahogy azt sem hogy le kell e önteni az első felforrt vizét





Gondolom kész a főzike!
Hogy csináltad, hogy sikerült?:)





Ügyes vagy! Biztos finom lett!
Adtál egy ötletet, a napokban fogok csinálni, van lefagyasztva füstölt levem.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!