Hogy főztök lencsefőzeléket?
Sziasztok.
Megnéztem pár receptet, mind máshogy írja. Valahol ír mustárt is, valahol nem, ugyanez van a tejföllel is...
Totál egyszerűen. Énféle:
Vízbe a lencsét, 1db hagyma apróra vágva, fokhagymagranulátum, picike majoranna, pertezsejem, delikát, berántom. Kész.
Mostohaanyámé ecetes. Szörnyűséges.
Az enyém isteni! Lidl-s lencsét ajánlom. Vajpuha!
Este beáztatom. Reggel leöntöm róla a levet, meg is mosom és felengedem vízzel. Ég másik kis edénybe rakok egy hagymát, kókuszolajon üvegesre pirítom. Ha kész, akkor beleöntöm a lencsébe és legalább 1 órát közepes lángon főzöm. Fűszernek teszek bele sót, borsot, kis szerecsendiót, jó sok fokhagymát. Ha megpuhult merek ki belőle egy kis tálba, abba pedig belerakok egy fél doboz teljfölt. Összekutyulom és folyamatos kevergetés mellett felfőzöm és elkeverem. Nálunk csak ennyi.
De ahány ház... :)
Én nem áztatott a lencsét, mert így is félóra alatt megvan.
Dinsztelek 1 fej apróra vágott vöröshagymát, ráteszem a megmosott lencsét. Ha van füstölt levem, akkor azzal engedem fel, ha nincs, akkor sima vízzel. Nyomok bele fokhagymát, sózom és teszek bele babérlevelet,(szalonnabőrt, darabka füstölt száraz kolbászt, ha van otthon, de elhagyható) és puhára főzöm. Tejföllel-liszttel behabarom, ízesítem pici ecettel, némi cukorral és kész.
Ecet azert kell bele mert akkor ne fo szet a lencse.
Mustart akkor szoktak belerakni ha fustolthus levevel keszul ... a tejfol pedig enyhit a sossagan (ha tul sosra sikerult a fustolt le).
Majoranna es baberlevel mehet bele (mindenkinek izlese szerint) ... en egy keves szerecsen diot is szoktam belereszelni es neha meg borokabogyot is teszek bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!