Vajon mért nem lett jó a süti?
2 pohár barackos joghurt, 2 pohár cukor, 4 pohár liszt, 1,5 pohár olaj, 6 tojás, 1 sütőpor, fél kiló barack. Laza könnyű piskótaszerű állag helyett összeállt gumiszerű lett. 38 percig sült, a tűpróbát kiállta, úgyhogy biztos nem nyers, de olyan hatást kelt.
Tippjeim: Nem vertem fel habnak a fehérjét, hanem az egészet kevertem kihabosodásig géppel. A muffinra mondják, hogy nem szabad sokáig keverni. Lehet, hogy ezt sem?
Vagy a barack leve változtatta meg a tészta állagát?
Én ismerek különböző kevert süti receptet, még csak a tojás fehérjét sem kell hozzá felverni, de a 1,5 pohár olaj szerintem baromi sok!
A legtöbb bele - amit én ismerek - 1 dl olaj, 1 dl víz és semmi joghurt.
Egy ilyen tepsibe:
5-6 tojás (nagyságtól függően)
30 dkg liszt,
20 dkg kristálycukor,
csipet só
1 sütőpor
1 dl olaj
1 dl víz
2 üveg befőtt, vagy friss, de megdinsztelt megdinsztelt gyümölcs.
Az összes cuccot összeöntöd, fehéredésig habosra kevered, vajazott-lisztezett tepsibe öntöd, rászórod a gyümölcsöt és megsütöd.
Ennyi!
Esküszöm tovább tart leírnom, mint összekészíteni!
Vagy nem volt elég meleg a sütő.
Egyébként szerintem jók az arányok talán a joghurt sok kicsit.
Bögrés süteményeket csak össze szokták keverni.
Előmelegített sütőbe tetted?
Mondjuk én nem tudom milyen a 180 fok, mert 30 éves tűzhelyem van, de álomsütiket süt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!