Más is van úgy, hogy főzni tud, de sütni nem?
Pedig elméletileg a sütés az, amihez elvileg csak be kellene tartani a receptet pontosan,de valahogy mégsem sikerül semmi igazán jól, leragad,túl sűrű a krém vagy a tészta, túl lisztes stb.
Ezzel szemben főzni szerintem viszonylag jól tudok, még ha valamit recept alapján is csinálok, mert fejből nem megy, könnyen ráérzek, hogy mi az, amiből több vagy kevesebb kéne, bár nyilván az is segít itt, hogy közben is meg lehet kóstolni, míg sütésnél nem annyira.
Hallottam mar errol a jelensegrol, de szerintem aki erti a konyha mukodeset es tisztaban van a technologiakkal, annak nem okozhat problemat se a sutes sem a fozes.
Fejben keszul el a kaja vagy sutemeny es bar azt mondjak, hogy mindig kostolni kell kozben - valojaban a jo szakacs nem kostolgat semmit ... tudja, hogy jot csinalt (mar az illatabol erzi).
Én is így voltam sok évig, idöközben megtanultam a sütést is.
Az ok az volt, hogy a fözésnél lehet az ember kreatív, a sütésnél csak nagyon nagy gyakarolattal!
Amikor eljutottam oda, hogy volt idöm meg türelmem minden apróságot betartani, a különbözö pihentetéseket meg hasonlókat is, illetve szép türelmesen csináltam mindent (meg beszereztem egy jó digitális konyhamérleget), azóta sikerülnek a sütik is.
Én már egy másik fórumon írtam ezt magamról.
40 éve főzök, mások által is elismerten jól, de sütni nem nagyon tudok.
Mondjuk én sejtem az okát.
Minden sikeres konyhai tevékenységnek az alapja a rutin.
Én meg egyedülálló szülőként örültem, ha napi 8-10 óra munka + utazás mellett főzni tudok a gyerekemre, meg az idős szüleimre. A hétvége meg a házi robot, takarítás, mosás, vasalás, így a sütögetés mindig elmaradt.
De valójában nem is volt központi kérdés, mert nem vagyunk édesszájúak, igazából senki nem igényelte, így nem is volt inspirációm.
Én sütni tudok, pont fordítva.
27F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!