Hogy kell töltöttkáposztát csinálni?
Ne nevessetek ki, 18 éves fiú vagyok és szeretem, de úgy néz ki magamnak kell elkészítenem...
Mi kell hozzá? Hogy kell elkészíteni? Ééés a legfontosabb kérdés: Vakvarnyúcska itt vagy?
Tényleg. Akkor átnézem azoknak a válaszait is. Csak egy kérdés merült fel bennem, hogy helyes töltöttkáposzta vagy töltött káposzta?
Tudom, tudom google a barátom🙄
1kg aprókáposzta
10levél
1,5kg darálthús
Huu savanyított káposzta levél kell hozzá meg apró káposzta ,az apró káposztát mosd le (2szer szoktam). Darált húst fűszerezd meg ,só,bors,kömény,rakj hozzá félbögre rizst,meg egy teás kanál pirospaprikát gyúrd össze.
A leveleknek a torzsáját vágd le , rakj bele egy gombóc húst, hajtsd be jobbról ,majd balról,és szorosan tekerd fel.
Vegyél egy nagy edényt rakj az aljára aprókáposztát,arra rakd a gombocokat, majd fedd be újra aprókáposztával. Öntsd fel vízzel és rakd fel főni. Majd kb félóra múlva sózd,borsozd meg. Újabb félóra múlva vegyél ki egy gombocot vágd félbe ha meg van főve akkor készíts rántást.
2evőkannal olajat hevíts fel ,ralj bele egy kanál lisztet ,ezt egy picit barnitsd meg ,de ne égesd meg ,ehhez rakj 1kávéskanál pirospaprikát,majd folyamatos kevergetés mellet rakj hozzá kb fél deci hideg vizet,majd öntsd bele a káposztádba , kb 10perc múlva kész is. Közbe kostolgasd hogy kell e bele só ,bors.
Jaj, ne vergődj már!
Így csináld, finom lesz!
https://www.youtube.com/watch?v=XkHadw-FaN8
és itt a recept leírása:
Köszönöm az egyetlen értelmes választ a 14-esnek....
Vakvarnyúcska! Itt vagy? Ő múltkor is tök normálisan válaszolta a kérdésemre, amikor a rizs készítéséről kérdeztem, nem úgy mint ti🤷♂️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!