Csirke alsocombot meddig kell sutni alufolia nelkul?
Figyelt kérdés
Nem volt itthon alufolia, igy kis vizet ontottem ala, hogy ne szaradjon ki. A pac tejes-tejfolos fuszeres pac volt. Sutottem fel orat az egyik oldalan, felet a masikon de amikor most szetnyitottam egyet, hogy megnezzem, latom tiszta rozsaszines foltokban. Nagyon omlos egyebkent, szaftos de engem aggaszt ez a rozsaszin szin. Olvastam, hogy elofordul ilyen elszinezodes, na de nalam mar a masodik adag sult csirke lett ilyen. Sussem tovabb vagy jo igy? Kerlek, ne szidjatok, engem sosem tanitottak a rokonaim fozni es sutni, mindent magamtol tanultam es a parom szerint is nagyon jo erzekem van hozza, de ez a hus sutes kifogott rajtam :(2021. aug. 6. 21:56
1/7 anonim válasza:
45-60 percet szoktam sütni. Mondjuk nagyban függ a sütőtől is. :)
Kicsi vizet és olajat/zsírt teszek alá. Kb. 170-180 fokra teszem, általában alsó-felső sütésre. :)
Én nem szoktam megfordítani. :)
2/7 anonim válasza:
Milyen meleg volt a sütő? Megfelelő hőmérsékleten 1 órának elégnek kéne lenni, ezért furcsa, ha még véres.
3/7 anonim válasza:
Itthon a gázsütőben szenvedve, 50-60 perc. Ez a románszar csak alulról melegít. Ergo egyik oldalát elégeti, fenn meg nyers-véres marad. :/
De "otthon", a páromnál, légkeveréses +infra sütőben olyan 35-40 perc alatt megvan, adott hőfokra állítva (asszem 180 fok), a vége felé kicsit infrázva, hogy a bőre szép piros és ropogós legyen.
Tehát az eszköztől is nagyban függ.
4/7 A kérdező kommentje:
Koszonom nektek! Igazabol egyaltalan nem veres, hanem maga a hus szinezodik el ilyen rozsaszinesre. Ettem belole, dupla vagy semmi alapon :D Egy angol oldalon talan valaszra leltem, allitolag a korabban lefagyasztott csirkenel ez nagyobb aranyban fordul elo.
2021. aug. 6. 23:24
5/7 anonim válasza:
Ne süsd tovább, ne szárítsd ki. Ha puha, omlós, akkor nem tud nyers lenni.
6/7 anonim válasza:
A páctól szinezödik el ilyenre, nem nyers
7/7 A kérdező kommentje:
Koszonom a tanacsaitokat, vegul nagyon finom lett! :)
2021. aug. 7. 14:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!