Milyen gyakorlatok vannak, amik az alsócombot erősítik?
Otthoni edzés, kondigépek nélkül.
Írjatok le légyszi néhányat!
Szia!
Itt van néhány gyakorlat, amelyekkel én is szoktam erősíteni:
Négyfejű combizom erősítő:
- A hátadon fekszel, a kezeid a törzsed mellett pihennek. Az egyik lábadat kinyújtod a talajon, a másikat talpra teszed. A nyújtott lábbal pipálsz, és így emeled egészen a másik térdedig. (de ne tovább!) Majd visszahelyezed a talajra. Kezdésnek 2 x 15-ös ismétléssel javaslom.
- Belső combizom erősítő:
Az előző testhelyzet marad (háton fekszel, kezeid a törzsed mellett, egyik lábad nyújtva, a másikat talpra tetted) A nyújtott lábadat - szintén pipálva- a talaj fölé emeled és oldalra viszed, a levegőben megtartod és vissza. Ez a combközelítő izmokat erősíti. Kb. 15 ismétléssel próbáld.
-Ennek az izomcsoportnak az erősítésére jó még az a gyakorlat is, ahol a kinyújtott lábadat nem oldalra viszed, hanem köröket rajzolsz vele, miközben fel-le emeled. 10 darabot, próbálj!
Farizmokat erősítő gyakorlat:
- Jobb oldaladon fekszel, a jobb lábadat 90 fokra magad felé felhúzod. A jobb kezed a fejed alatt( mint alváskor)
A bal kezeddel a talajon támaszkodsz úgy,hogy a tenyered magad felé néz ( A könyököd kifelé tekint)
A bal lábadat kinyújtod, majd hashoz húzod és vissza. ebből 15 lábanként.
- A kiindulópont ugyanaz, mint az előbb, csak most a nyújtott lábadat felfele emeled nyújtva! Nem túlságosan magasra!
Még négyfejű combizomgyakorlat:
Nagy terpeszben állsz, a lábfejeid kifelé tekintenek. Majd addig guggolsz, amíg a combod és a lábszárad 90 fokos szöget zár be. Ennél a gyakorlatnál arra figyelj, hogy guggolás közben a térded ne előzze meg a lábfejedet! Ellenkező esetben térdproblémákat eredményezhet.
Az előbbi gyakorlatokat inkább ajánlanám, mert gerinc betegek és térdfájósok is végezhetik őket. A guggolás már körülményesebb.
Még valami: Ezeknél a gyakorlatoknál a minőség a lényeg. Tehát ne siess, a mozdulatokat lassan végezd - így hatásosabb is, és sérülés sem lesz. Természetesen az ismétlések száma attól függ, hogy mennyit bírsz, így látatlanban olyan számokat adtam, amelyek egy teljesen kezdő, de nem túlsúlyos embernek szokás.
A gyakorlatok nehézségét fokozhatod, ha lábra csatolható súlyokat használsz(gyógyászati segédeszköz, vagy sportboltban kapható), de ezt már csak egy bizonyos erőnlét megléte után javallott!
Sok sikert és jó egészséget kívánok a gyakorlatokhoz, remélem segíthettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!