Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vettünk 4 pulyka alsócombot...

Vettünk 4 pulyka alsócombot és 3 szárnyat. Mi finomat lehetne ebből csinálni?

Figyelt kérdés
2009. márc. 20. 20:32
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

1. A szárnyakat feldarabolva, vagy a combokat egészben ugyanúgy elkészítheted grillfúszerkeverékkel bekenve, mint a csirkét. (Ha enyhén ecetes és/vagy mustáros, fűszeres páclében pácolod őket egy éjszakán át, hamarabb megpuhul.)

2. Nem tudom, hogy mekkorák az alsócombok, de ha van türelmed, lefejtheted róla a húst és készíthetsz belőle brassóit (szerintem finomabb, mint sertésből), pörköltöt, ledarálva fasírt, mexikói chilis bab vagy bolognai mártás alapja is lehet.

2009. márc. 20. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

A szárnyakat főzd meg levesnek, de ebből 3 is lehet.

Sok-sok zöldség(répa, petrezselyem, zeller, karalábé, kelbimbő zöldborsó, gomba, szárított vargánya, fokhagyma, hagyma, bors, só,. Főzési idejük szerint egyenként adogasd hozzá. Ne forrjon, csak csendben főjjön órákon át 3-4)Semmi leves nem ilyen jó.

A combokat tűzdeld meg fokhagymával, kend be dijoni(fontos!) mustárral vastago, így süsd meg a sütőben. Vagy fele idő alufólia, vagy adogass vizet is a zsírhoz! Süss hozzá krumplit héjában, vagy resztelt krumplit! és ecetes salátát. Csodálatos. Hidegen is.

2009. márc. 20. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha nincs meg minden alapanyag, csalhatsz. Elkészítheted a combot, a szárnytöveket úgy is, mint a tandori csirkecomb. A szárnyvéget citromos becsináltlevesnek.

Én tárkonyos "borjúragulevest" főzök pulykából, és cipóban tálalom.

2009. márc. 20. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Sajtos-tejfolos pulykat. A hust besozod, tepsibe teszed. Egy talban osszekeversz tejfolt tetszoleges fuszerekkel (en fokhagymat reszelek bele, es adok hozza oreganot, borsot, vegetat..mikor mi van otthon, izles dolga), raontod a husra, alufoliaval betakarod, kb. 40 percig sutod (puhitod). Ha mar megpuhult, leveszed az alufoliat, megszorod reszelt sajttal, es addig visszarakod sulni (alufolia nelkul), mig a sajt ra nem olvad, meg nem pirul.



Tort krumplival, sult krumplival, rizzsel egyarant finom!


Egyszeru es finom etel.

2009. márc. 20. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

Ó, iszonyú jók vagytok, köszike :) Leves a pulykanyakból lesz, úgyhogy az kilőve. Arra én is gondoltam, hogy leszedem a husit a csontról, mert elég nagyok azok az alsócombok.

Még ötletek? Kösziköszi :)

2009. márc. 20. 21:36
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

A pulykacombból bármit csinálhatsz: fasírtot, tölteléket, pecsenyét, ragut. A szárnyat, mint a ludaskását, úgy készíthetnéd.

Én felvágnám a combot olyan 4x6 cm darabokra, hagymás zsíron megpárolnám, és mindenféle zöldségeket tennék bele később: zöldbabot, bébirépát, cukkinit, paprikát, paradicsomot, brokkolit - ami van. Borsoznám, esetleg egy kis bazsalikom, és rizzsel, vagy csak kenyérrel tálalnám.

Egy szakács ismerősünk szokta így otthon, egyformán indul, aztán beledobálja, ami van otthon. Nagyon jó! Fontos, hogy a hús elég nagy darabokra legyen vágva. Egényiekre, jobb nem jut eszembe.

2009. márc. 21. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
*Egér méret.
2009. márc. 21. 07:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Anyu fokhagymával szokta etűzdelni és baconnel betekerni! Isteni!
2009. márc. 21. 08:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!