Vettünk 4 pulyka alsócombot és 3 szárnyat. Mi finomat lehetne ebből csinálni?
1. A szárnyakat feldarabolva, vagy a combokat egészben ugyanúgy elkészítheted grillfúszerkeverékkel bekenve, mint a csirkét. (Ha enyhén ecetes és/vagy mustáros, fűszeres páclében pácolod őket egy éjszakán át, hamarabb megpuhul.)
2. Nem tudom, hogy mekkorák az alsócombok, de ha van türelmed, lefejtheted róla a húst és készíthetsz belőle brassóit (szerintem finomabb, mint sertésből), pörköltöt, ledarálva fasírt, mexikói chilis bab vagy bolognai mártás alapja is lehet.
A szárnyakat főzd meg levesnek, de ebből 3 is lehet.
Sok-sok zöldség(répa, petrezselyem, zeller, karalábé, kelbimbő zöldborsó, gomba, szárított vargánya, fokhagyma, hagyma, bors, só,. Főzési idejük szerint egyenként adogasd hozzá. Ne forrjon, csak csendben főjjön órákon át 3-4)Semmi leves nem ilyen jó.
A combokat tűzdeld meg fokhagymával, kend be dijoni(fontos!) mustárral vastago, így süsd meg a sütőben. Vagy fele idő alufólia, vagy adogass vizet is a zsírhoz! Süss hozzá krumplit héjában, vagy resztelt krumplit! és ecetes salátát. Csodálatos. Hidegen is.
Ha nincs meg minden alapanyag, csalhatsz. Elkészítheted a combot, a szárnytöveket úgy is, mint a tandori csirkecomb. A szárnyvéget citromos becsináltlevesnek.
Én tárkonyos "borjúragulevest" főzök pulykából, és cipóban tálalom.
Sajtos-tejfolos pulykat. A hust besozod, tepsibe teszed. Egy talban osszekeversz tejfolt tetszoleges fuszerekkel (en fokhagymat reszelek bele, es adok hozza oreganot, borsot, vegetat..mikor mi van otthon, izles dolga), raontod a husra, alufoliaval betakarod, kb. 40 percig sutod (puhitod). Ha mar megpuhult, leveszed az alufoliat, megszorod reszelt sajttal, es addig visszarakod sulni (alufolia nelkul), mig a sajt ra nem olvad, meg nem pirul.
Tort krumplival, sult krumplival, rizzsel egyarant finom!
Egyszeru es finom etel.
Ó, iszonyú jók vagytok, köszike :) Leves a pulykanyakból lesz, úgyhogy az kilőve. Arra én is gondoltam, hogy leszedem a husit a csontról, mert elég nagyok azok az alsócombok.
Még ötletek? Kösziköszi :)
A pulykacombból bármit csinálhatsz: fasírtot, tölteléket, pecsenyét, ragut. A szárnyat, mint a ludaskását, úgy készíthetnéd.
Én felvágnám a combot olyan 4x6 cm darabokra, hagymás zsíron megpárolnám, és mindenféle zöldségeket tennék bele később: zöldbabot, bébirépát, cukkinit, paprikát, paradicsomot, brokkolit - ami van. Borsoznám, esetleg egy kis bazsalikom, és rizzsel, vagy csak kenyérrel tálalnám.
Egy szakács ismerősünk szokta így otthon, egyformán indul, aztán beledobálja, ami van otthon. Nagyon jó! Fontos, hogy a hús elég nagy darabokra legyen vágva. Egényiekre, jobb nem jut eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!