A mákos vagy a diós metéltet szeretitek jobban?
A mákost kedvelném jobban, de sajnos a köszvényem kockázata miatt, kb. 10 éve nem ehetek mákos ételeket.
Egyébként pedig erről az alábbi 1981-es mákos katonatörténetem jutott eszembe. Akkoriban sorkatonaként parancsnoki gépkocsivezető voltam.
Mikor egy délelőttön megérkeztünk az egyik alárendelt egység laktanyájába, ott a kezembe nyomtak 4 (négy!), osztott mezős ebédjegyet. Délben aztán, amikor az ebédlőben (leves és mákos tészta volt) a konyhásnéni elé járultam a tálcámmal, azt mondtam neki, hogy nem kérek levest. Erre ő a tányéromra porciózta tésztát, és vékonykán meghintette mákkal. 😮Próbáltam tréfásra venni a látvány: ezért elmondtam neki, hogy nekem a mákos tészta csak úgy érvényes, hogy a mák alól nem fehérlik ki egy kis tésztaszál sem. Kötötte az ebet a karóhoz, hogy nem adhat rá több mákot, mert akkor nem jut az ebédeltetés végére. Erre azt kértem tőle, hogy mivel leves nem kértem, ahelyett is tegyen rá inkább mákot a tésztámra. Ezen elmosolyodott és tett még rá mákot, de én még mindig keveselltem. Ekkor elővettem a zsebemből a másik három ebédjegyet, és azt kértem tőle, hogy akkor ezért a háromért nem kérek semmi mást, csak mákot, sok mákot. Erre már szinte nevetett és így végre valóban teljesen befedte a mák a tésztát. 😉
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!