Írnátok nekem bevált szilvalekvár receptet?
Olyat keresek, ami hagyományosan főzős (tehát nem a sütőben kell sütni meg ilyesmi), és fontos, hogy MILYEN nevű SZILVÁBÓL csináljátok?
Köszönöm előre is!
franc nem tudja hogy hívják a szilvát
de öblítsd ki 20%.os ecettel a legnagyobb lábosod, tegyél bele, felezett/negyedelt szilvát és kevergetés nélkül főzd pár órán át a legalacsonyabb fokozaton...gázsütő esetén tegyél alá még egy vastagabb lángelosztót is
Cukor semmi?
Az a jó, ha "löttyedtebb" a szilva, vagy zöld belű keményebből is jó?
Nem mindegy milyen szilvából csinálod!
A nemtudom szilva erre a legalkalmasabb. Kicsi, kék és elég édes. Kimagozod, kettévágod, felteszed a legalacsonyabb hőfokon és mihelyt felforrt, utána állandóan kevergeted! (mert akkor szétfröccsen mindenhová!)
Elég hosszú lesz, így jó ha van melletted valaki, aki ha elfáradtál kevergeti helyetted! Először ciberét készítesz. Ekkor még folyós a szilva, levet ereszt. Ha már érzed, hogy kezd "lekvár" állagú lenni, akkor beleteszed a cukrot (ha kell! A nemtudom szilva elég édes, így nem biztos, hogy kell bele, de ha neked nem elég édes, akkor tegyél bele, de először, pl csak fél kg-t.) Mi üstben készítettük, 60-70 l szilvából és 1kg cukor kellett hozzá!
Szóval jól elkevered a cukorral és tartósítószerrel és ha már nagyon nehéz keverni, tehát összeállt, akkor már kész! Lehúzod, kihűtöd, és később üvegekbe teszed, ennyi.
Kicsit idő-, és munkaigényes, de a házi szilvalekvárnál nemigen van jobb! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!