Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írnátok nekem bevált szilvalek...

Írnátok nekem bevált szilvalekvár receptet?

Figyelt kérdés

Olyat keresek, ami hagyományosan főzős (tehát nem a sütőben kell sütni meg ilyesmi), és fontos, hogy MILYEN nevű SZILVÁBÓL csináljátok?

Köszönöm előre is!


2010. aug. 28. 11:38
 1/7 anonim ***** válasza:

franc nem tudja hogy hívják a szilvát



de öblítsd ki 20%.os ecettel a legnagyobb lábosod, tegyél bele, felezett/negyedelt szilvát és kevergetés nélkül főzd pár órán át a legalacsonyabb fokozaton...gázsütő esetén tegyél alá még egy vastagabb lángelosztót is

2010. aug. 28. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:

Cukor semmi?

Az a jó, ha "löttyedtebb" a szilva, vagy zöld belű keményebből is jó?

2010. aug. 28. 11:54
 3/7 anonim válasza:
Mindegy milyen szilvádól csinálod! Én csak kimagozom ízlés szerint rakok rá fahéjaj cukrot meg öntök rá kis vizet(az elpárolog)és be a sütőbe! Nagyon fincsi érdemes kipróbálni! Hogy mikor veszed ki a sütőből az változó lehet függ attól hogy mennyire érett a szilva! Aztán csak üvegbe kell kanalazni meg tartósító a tetejére és kész is! :) ;)
2010. aug. 28. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Sütőbe milyen edénybe rakod? És kb. mennyi ideig tart ez? Alacsony fokozaton? Légkeveréssel vagy anélkül?
2010. aug. 28. 12:32
 5/7 anonim ***** válasza:
első vagyok, érett szilvából kell csinálni és nem kell bele cukor, elég édes a szilva
2010. aug. 28. 23:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem mindegy milyen szilvából csinálod!

A nemtudom szilva erre a legalkalmasabb. Kicsi, kék és elég édes. Kimagozod, kettévágod, felteszed a legalacsonyabb hőfokon és mihelyt felforrt, utána állandóan kevergeted! (mert akkor szétfröccsen mindenhová!)

Elég hosszú lesz, így jó ha van melletted valaki, aki ha elfáradtál kevergeti helyetted! Először ciberét készítesz. Ekkor még folyós a szilva, levet ereszt. Ha már érzed, hogy kezd "lekvár" állagú lenni, akkor beleteszed a cukrot (ha kell! A nemtudom szilva elég édes, így nem biztos, hogy kell bele, de ha neked nem elég édes, akkor tegyél bele, de először, pl csak fél kg-t.) Mi üstben készítettük, 60-70 l szilvából és 1kg cukor kellett hozzá!

Szóval jól elkevered a cukorral és tartósítószerrel és ha már nagyon nehéz keverni, tehát összeállt, akkor már kész! Lehúzod, kihűtöd, és később üvegekbe teszed, ennyi.

Kicsit idő-, és munkaigényes, de a házi szilvalekvárnál nemigen van jobb! :)

2010. aug. 30. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:
2010. aug. 30. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!