A kérdező szavazást indított:
Van
Nincs
26 szavazat
1/9 anonim válasza:
Nem ettél még soha olajos halat? 😃
2/9 anonim válasza:
Van, de nem érzékeled, mert fel van oldva ecetben. Mármint a konzerv változat, amit itthon kapsz... csontostól meg lehete enni. Ez is a jó benne, tele van kalciummal.
3/9 anonim válasza:
Van.
Viszont konzerv formájában ez nem számít.
4/9 anonim válasza:
Abban, amit a áruházban veszek tisztítva, hűtve, VAN.
Amíg a tengerben ficánkol, addig is van.
Amikor elkészítettem olajos halnak, akkor is van, de már annyira megpuhult, hogy evéskor észre sem venni.
.
Nem az ecet puhítja meg, hanem a több napig sóban állás.
5/9 A kérdező kommentje:
Akkor ami konzerv és paradicsom szószban van, kompletten meglehet enni, és nem kell milliméterenként àtvizslatni? (Még nem bontották ki, azt sem tudom egyben vannak benne vagy darabokban.)
2021. júl. 18. 09:24
6/9 anonim válasza:
A konzerv halakat kivétel nélkül meg lehet enni mindenestül. Gusztus kérdése, hogy a gerincét is megesszük-e, de a szálkáktól tuti nem kell aggódnod. A halszálka valójában nem csont, ( megtévesztő a fishbone) hanem ín, ami a pácolástól, érleléstől felpuhul, ehetővé válik.
8/9 A kérdező kommentje:
Végül csak kibontottam a konzervet, és szétválasztottam a halakat. A gerince nem volt gusztusos, kiszedtem, és ami jött vele szálka, azt is, de igazatok volt ami benne maradt, nem volt vész. Meg sem bírtam szúrni se vele magam, mert tört egyből ripityára, úgyhogy nyugodtan megettük, ami meg nem tetszett a macskáé lett, hát nem tudott betelni vele,,,,
2021. júl. 24. 16:26
9/9 anonim válasza:
Ha bizonytalan vagy abban, hogy az általad "szardíniának" nevezett olajos halkonzervben van-e szálka, vegyél olajos sprotnit, abban biztosan nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!