Körülbelül 10-20 centis hal, aminek sütés után ropogósak a szálkái és egyben meg lehet enni, mi ennek a halnak a neve?
Figyelt kérdés
Egy távoli ismerősünk fogott sok ilyen halat a Balatonban, kb 10-20 centi és valamilyen olajos (szerintem paprikás), piros/narancssárga szószban sütötte meg. Nagyon ízletes volt, és nem kellett vigyázni a szálkákra, harapni lehetett.
Valaki tudja ennek a halfajtának a nevét? Előre is köszönöm!
2016. júl. 18. 13:24
4/8 anonim válasza:
Így ahogy írják: kárász, dévér keszeg, naphal, durbincs
És paprikás lisztbe forgatva szokták sütni
6/8 anonim válasza:
Durbincs. Szintén egy tenyérnyi kis halacska, ugyanúgy, mint a keszeg-kárász, stb. A Tiszában is előfordul.
7/8 anonim válasza:
Leginkabb a Keszeg lesz az. Paprikas lisztben sutik ki ropogosra es fokhagymas szosszal citrommal isteni.
8/8 A kérdező kommentje:
Igazatok van, elvileg keszeg és kárász is lehet, csak be kell vágdosni 2-3 mm-ként, ezt "irdálásnak" hívják és ettől jól megsülnek a szálkák is.
Jól mondom? Az irdálás után nem kell félni a szálkáktól?
2016. júl. 19. 12:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!