Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ajánlonátok nekem könnyű étel...

Ajánlonátok nekem könnyű étel receptet?

Figyelt kérdés
Anyukám megkért,hogy holnap csináljak valami ebédre.eddig soha nem főztem csak sütöttem.Lecsó,paprikás krumpli kizárva.15/L
2010. aug. 27. 16:54
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

bár engem kérne.. én meg bezzeg ki vagyok tiltva a konyhából, pedig imádok sütni/főzni :(

amúgy milyen alapanyagok vannak otthon?

2010. aug. 27. 17:00
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
vegyél gyalult tököt, tökfőzeléknek, és 3-4 db csirke szárnyat személyenként füszeres szárnynak.Idény kaja. Ha érdekel részletesen, leirom.Esetleg kis rántott, vagy tojás levest.Főzelékre mehet tükörtojás, ha nem mered a sütőt bekapcsolni.
2010. aug. 27. 17:02
 3/6 A kérdező kommentje:

első: szerintem lepd meg anyudat,pl. mikor nincs otthon,akkor csinálj valami,mire hazaér. Hát sok minden van itthon,csak tojás nem igazán,mert háztól vesszük,nekik sincs igen,üzleti meg hát...

második: Köszi a receptet,csak nem szeressük a tököt.

2010. aug. 27. 17:23
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Csinálj resztelt /piritott/ májat. Könnyű.

Ujjnyi csíkokra vágod a májat. Olajon vékony karikákra vágott hagymát fonnyasztatsz. Mikor már üveges kis pirospaprikát keversz hozzá és ráteszed a májat. 20-30 percig, néha megkeverve főzöd. Vízbefőtt krumplit adhatsz hozzá. Koviubival.

Sózni csak tálaláskor szabad, mert megkeményedik.

2010. aug. 27. 17:47
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Csirkemájból még gyorsabb.
2010. aug. 27. 17:48
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez a legegyszerűbb, de fincsi:

SAJTOS TÉSZTA

1/2 csomag fodros kockatészta

1 pohár tejföl

20 dkg reszelt sajt

Só.

Sós, forrásban lévő bő vízben 8 perc alatt kifőzöm a tésztát. Legyen aldente (fogkemény), ne főzzük szét! Lecsepegtetem, ráteszem a durvára reszelt sajtot, és összekeverem.

Azonnal tálalom, szobahőmérsékletű tejfölt kínálok mellé:))

Nagyon gyors, és mégis nagyon finom étel:))

2010. aug. 27. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!