Ez a szekelykaposzta recept jo lehet? Nem ertem minek bele a liszt
👩🍳 SZÉKELYKÁPOSZTA
50 dkg sertés comb, kevés füstölt oldalas
1 kg savanyú káposzta
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál zsír
1 evőkanál paradicsom püré
1 evőkanál liszt
3 db babérlevél
1 teáskanál őrölt kömény
2 evőkanál piros paprika
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
Elkészítés
Húsokat fel kockázzuk hagymát felszeljük a káposztát mossuk át, hogy ne legyen nagyon savanyú ettől el is tekinthetünk ha savanyúan szeretjük.
A hagymát zsíron megpároljuk hozzáadjuk a fokhagymát, majd hozzátesszük a húst fehéredésig pirítjuk.
Ekkor hozzátesszük a piros paprikát a fűszereket a paradicsom pürét és felöntjük kb 2- 3 dl vízzel. Sózni ne sózzuk, mert a füstölt hús és a káposzta is elég sós. Fedő alatt kb fél órát főzzük
Ekkor hozzátesszük a káposztát, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje lefedjük és fedő alatt közepes lángon fél háromnegyed órát főzzük. Ha kell most sózzuk.
Ahogy a #2 írja, a rántás csak opció.
Aki jobban szereti egy picit sűrűbb lével, az berántja. Aki nem, az nélküle...
Ízlések és pofonok. :)
Én soha nem rántom, de nekem nem is úszik a vízben, hanem sűrű, pörköltes zaftja van, mert mire minden megpuhul benne, a víz is elfől.
Viszont, ha igaz az adoma, akkor a székelykáposztát úgy találta ki valamelyik Székely vezetéknevű híresség (talán Székely Bertalan festő?), hogy savanyú káposzta főzeléket összekevert pörkölttel és megszületett a Székelykáposzta. A savanyú káposzta főzeléket pedig rántották, tehát aki "autentikusan" akarja készíteni, tegyen bele rántást!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!