Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Adnátok bevált, tortába és...

Adnátok bevált, tortába és tortára kenhető csokikrémet mondani?

Figyelt kérdés

Nem olyan géjles valamit szeretnék, hanem ami olyan állagú hogy megtölthetek illetve bevonhatok vele egy málnás piskótaalapot. :)


Lehet margarinnal, tejszínnel is, csak bevált legyen.


2010. aug. 26. 22:21
 1/7 A kérdező kommentje:
A "mondani" nem kell :D
2010. aug. 26. 22:21
 2/7 anonim ***** válasza:
Mamám holland kakaóport kever össze vajjal, és cukorral..és összefőzi.. mennyiségeket nem tudok, kóstolgatja :)
2010. aug. 26. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Én 2 csoki puddingot főztem meg 8dl tejben, nem túl édesre, tettem bele 2ek nem cukrozott kakaóport. Mikor langyosra hűlt, felvertem egy nagy tejszínt habfikszálóval és összekevertem. Ez elég volt egy nagyobb méretű tortába és a bekenéséhez. Nem volt émelyítő, mint némely vajas krém, nagyon finom! És nem folyik ki, mikor szeleteled.
2010. aug. 26. 22:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
ui.: ehhez bármilyen ízű pudding jó!
2010. aug. 26. 23:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

23:01-nek ment a pont, hát ez valami csodálatos! Annyi krémet kipróbáltam már, imádok sütni, de ez még nem jutott eszembe, hogy a pudingot tejszínnel keverjem.


Kedves kérdező, szerintem ezt nyugodtan csináld meg, ezt még elrontani sem lehet, és nem mellesleg finom:)

2010. aug. 27. 00:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Én pudingot és margarint szoktam 1-1 arányban keverni. A pudingot a receptben írtnál kevesebb tejjel,3-4 kanál cukorral jó sűrűre főzőm (így majd nem lesz folyós a krém). A főzés vége felé, csokoládét teszek hozzá h beleolvadjon. A margarint kikeverem, beleöntöm a kihült pudingot és kész. Ha kell egy kis porcukor is mehet bele.


Bevált recept. Rendelésre is szoktam készíteni vele csokitortát és sosem volt rá panasz

2010. aug. 27. 11:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:

Szia!

Én pont ma csináltam egy újat, nagyon finom és habkönnyű lett!


Csinálsz vajkrémet és olvasztott csokit teszel bele miközben kevered robotgéppel!


Vajkrémhez 2 db tojást felversz amíg habos nem lesz, majd meleg de nem forrásban lévő víz fölött kevered kb 5-10 percig amíg krémes nem lesz. Egy másik tálba 25 dkg vajat robotgéppel legalább 10 percig keversz de inkább 15, beleteszel egy zacskó vaníliás cukrot vagy egy vanília rúd belsejét, és hozzákevered. A kettőt lassan egybeöntöd kevergetés közben, aztán adhatod hozzá az olvasztott csokit is 100 g-ot.


Ez egy kisebb tortához elég két réteg csokival és bevonatnak is. Ha nagyobbat csinálsz akkor mindenből kétszer ennyit, kivéve a vanília/vaníliás cukor.

2010. aug. 27. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!