Tortaba tejszinbol csokikremet hogyan kell kesziteni?
Párizsi krém
» 40 dkg cukor
» 15 dkg kakaópor
» 2,5 dl tejszín
» 30 dkg vaj
» fél rúd vanília
Minden összetevőt egy edénybe összeöntünk, és lassú tűz felett állandó kevergetés mellett felforraljuk őket. Mikor felforr, levesszük a tűzről, és békén hagyjuk, míg ki nem hül, ekkor használható. Általában torták, sütemények töltésére használják.
Tejszínes csokikrém
2 dl tejszín
20 dkg felaprított étcsokoládé
2 dkg vaj
aki édesebben szereti, tehet bele cukrot is
Elkészítés:
Először a csokit lassan megolvasztjuk gőz fölött, majd hozzáadjuk a felveretlen tejszínt.
A tejszín szobahőmérsékletű legyen, és lassan, kis adagokban, folytonos keveréssel adjuk a csokihoz.
Addig kevergessük, míg elegyedik a massza
Végül a vajjal is ugyanígy dolgozzuk el.
A sorrendet fontos betartani!
A keverő tálban hűtőbe tesszük kb. 1 órára, majd robotgéppel habosra verjük.
Ebből az adagból vastag krém lesz, lehet csak a felét is készíteni, ha valaki vékonyabban jobban szereti.
Bevonáshoz, töltéshez egyaránt alkalmas piskóta-féleségekhez.
Tejszínes csokikrém
4 tábla étcsoki
5 dkg vaj
6 dl tejszín
1 kis üveg eperlekvár
Vízgőz fölött megolvasztunk 4 tábla étcsokit.
Utána hozzáadunk 5 dkg vajat és 6 dl tejszínt.
Alaposan összekeverjük, majd félretesszük hűlni. Miután kihűlt, hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
Ha ezek kozul nem tudsz választani akkor itt keresgélj pld:
Ez is csoki. 1 l tejszín, 30dkg sportszelet.
Én hullalából csináltam. sportszeletet apróra tördelni, annyi tejszínt ráönteni ami ellepi tűzön lassan felolvasztani, majd hűlni hagyni. közben felverni a maradék tejszínt ez nekem fele-fele volt, majd a langyosra hűlt csokisat hozzáönteni ! finom gyors!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!