Tortába szeretnék csokikrémet tenni. Írnátok recepteket?
Én inkább kakaókrémet szoktam csinálni, ha az is jó, itt a receptem 400 g-os tortalaphoz:
- 50 dkg margarin;
- kb 20 dkg kakaópor /cukrozott, fogd a nyuszira típus/
amennyiben nem elég édes, akkor porcukor ízlés szerint.
Ha "bevadulok", akkor teszek bele 30-40 dkg kókuszreszeléket.
Én mindig ezt a krémet alkalmazom tortába, mert nem szeretem a vajas krémeket.
5 dl habtejszínbe tördelj bele 3 tábla étcsokit (én 100g-os Szerencsit használok), ezt lassú tűzön, állandóan kevergetve forrald össze. A kapott krémet, ami még folyós kicsit teljesen hűtsd ki. Ha hideg, egy csomag habfixáló hozzáadásával verd addig, amíg ki nem világosodik a színe és hab állagú nem lesz. Ez a mennyiség egy 28 cm-es torta töltésére és bevonására bőven elég. Ha több tejszínt és kevesebb csokit használsz, akkor több habfixálót tegyél bele.
1, mascarpone+felvert tejszínhab+kakaó por
2, 3 dl tejből csokipudingot főzök, majd megvárom, míg teljesen kihül (tehetsz bele még melegen csokoládét, mert elolvad) 20 dkg margarint jól kikeverek kb 10 dkg cukorral, majd a kihült pudingot ebbe keverem bele. Könnyű, jól kenhető, habzsákkal formázható krémet kapok.
Én ezt szoktam készíteni, nagyon-nagyon finom:
A lisztet púpos evőkanállal kell mérni, hogy kellően sűrű legyen a krém, és én csak 15 dkg cukrot teszek bele, nekünk így is elég édes. Tényleg isteni, és egy kis rumaromával megbolondítva még jobb! Tortába mehet a dupla adag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!