Soha nem sikerült a piskótatekercs. Mit rontok el?
A tésztája sem lesz az igazi sohasem. Ezt a receptet követem: 20dkg liszt, 20 dkg cukor, 4 tojás, 1 tk sütőpor, 1 csipet só.
De a lényeg, hogy eddig még 1x sem sikerült feltekerni, széttörik a tészta. Próbáltam már hidegen, langyosan, melegen, nedves ronggyal, száraz ronggyal, de sosem jó és minden tiszta trutyi lesz. Ma sem sikerült. Bosszantó, már feladom, mert főzni nagyon jól tudok, de a sütés nem megy. Ötletek? :(
Sok a liszt és a cukor is.
Tojásonként 2dkg liszt-cukor.Sütőpor persze mehet bele.
Kiveszed a sütőből és melegen tekerd konyharuhába.
Pedig a recept Nosaltys, es férjem anyukája is így csinálta mindig.
2dkg? :O
Az, hogy nosaltys semmit nem jelent a minőségre nézve. Bárki feltehet oda bármilyen receptet.
Most párat megnéztem, ott mind a klasszikus arányok vannak, egyik sem az amit írtál. El tudod küldeni?
A vizet kihagytam, de itt a recept : [link]
Azért gondolom, mert férjem anyukája is ez alapján sütötte és férjem szerint mindig jó lett. Eddig ezen kívül 1 receptet próbáltam régebben, de az határ szar lett.
Azért gondolom, hogy én vagyok a hülye, mert nem tudok sütni, írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!