Mi a Piskótatekercs elkészítésének titka?
Aki gyakorlott ebben elmondhatná a receptjét és a a trükköket hozza.
Nagyon fontos lenne szülinapra és az illető semmilyen krémes vagy más sütit nem szeret csak ezt.
Én ezt a receptet szoktam használni.
Piskóta rolád
4 tojássárgáját 4 dkg cukorral és kevés vízzel ki kell keverni.
4 tojásfehérje 4 dkg cukorral felverni.
10 dkg liszt, 1 kk. sütőporral kikeverni és ezeket lazán összekeverni.
Sütőlemezen, sütőpapíron sütni. Ha kisült akkor a tészta tetejét le kell lisztezni és átfordítani.
Ha kihűlt akkor megkenni lekvárral és feltekerni.
Én a sütő saját tepsijében csinálom, tehát nagy formát használj.
Három tojásból keversz piskótatésztát, egy lapos tepsibe öntöd.
Elömelegített (200 fok) sütöben 10-12 percig sütöd, egy szalvétára vagy sütöpapírta borítod és még melegen feltekered.
A gáztűzhely saját alu tepsijében a 6 tojásból a piskóta, tökéletes vastagság lesz a tekercshez. Pontosan úgy, mint a 2-tes írja!
Amikor meghűlt, óvatosan kitekered, megkened, és szalvéta nélkül visszahajtod a tésztát. Tetejét megszórod porcukorral.
Kiterítesz egy tiszta konyharuhát, és a tepsiből arra borítod a megsült piskótát. Nagyon óvatosan a konyharuhával együtt hajtogatod fel, a tészta el ne törjön, de a konyharuha a tekeréskor közé kerül, így a tészta nem fog összeragadni.
Teljesen feltekered és hagyod hogy úgy hűljön ki. Amikor már totál hideg, óvatosan szét tekered, megkened lekvárral, és már úgy tekered vissza, hogy a konyharuhát nem tekered közé.
"A titok:Jó minőségű vajat vagy margarint kell hozzá használni,személyes tapasztalat."
A piskótába nem kell sem vaj, sem margarin!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!