Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gyerekkorom klasszikus "főtthú...

Gyerekkorom klasszikus "főtthús-gyümölcsszósz-burgonya" elkészítésének receptjét keresem?

Figyelt kérdés
Értelem szerűen csak a hús és a szósz érdekelne.
2014. dec. 22. 14:27
 1/3 anonim ***** válasza:
Jó puhára főzött marhahús (pl levest főzöl belőle, kár lenne kiönteni a levét), és a legolcsóbb gyümölcsökből főzött szósz (én leginkább meggyel ismerem, de a szilva/alma kombináció is valószínű) - mintha leves lenne csak sok liszt/kevés tejföl arányokkal sűrűbbre habarva.
2014. dec. 22. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
51%
Leves hús. Általában most már karaj. Aztán mondjuk gyümi szószt meg punding porral (puncs) sűrítsd be, ne liszttel. Inkbb vizesen, mint tejesen.
2014. dec. 22. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Klasszikus:

Marha-hús szeleteket főztem meg levesnek, jól bezöldségelve, tésztával, stb. stb.


A húst nem tálalták fel a levessel együtt, az egy külön fogáshoz, mártással lett.

Paradicsom-szósz, meggy-szósz, püszke(egres)-szósz, esetleg krumpli-főzelék.


Elkészíted a rántást, kevés vízzel felöntöd, majd bele a paradicsom (meggy, püszke = amit akarsz) és készre főzöd a hozzá való ízesítéssel.


Rántás készítés, ahogy én tanultam még anno:

- ha a rántást szép mosolygós-ropogós zsemle-színűre pirítod, és felengeded, leves lesz belőle

- ha ugyanazt a mennyiségű lisztből készített rántást nem engeded, hogy zsemleszínűre piruljon hanem egy gondolattal előtte már leveszed a tűzről és felengeded, no akkor fog szépen besűrűsödni, és akkor tudsz fincsi szószt, főzeléket, stb.-t készíteni.


Ugyanis ha a lisztben levő keményítő-anyagot alaposan átpirítod, akkor az a keményítő-tartalom már kisül belőle, míg ha csak éppen átforgatod a zsíron/olajon, akkor még benne marad a lisztben, és felengedés után kellőképpen besűrűsödik.

Próbáld ki! Annyit megér!

2014. dec. 23. 07:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!