Piskótatekercs miért törik és szakad el?
Figyelt kérdés
Már sokadszorra próbálom 😞😞2021. márc. 31. 08:19
1/8 anonim válasza:
Szia!Lehet túl omlós a tésztája.Nekem linzer karikánál volt ilyen törős pár darab.Sütőport ne tegyél bele,lehet akkor nem fog törni.Tudod hogy a sütőportól még omlósabb lesz a tészta.Én is legközelebb kihagyom a linzer karikából és hátha más lesz úgy
2/8 anonim válasza:
Ehhez jó lenne tudni, hogy készíted.
Nekem az vált be, hogy a piskótát 200 fokon sütöm kb 10 percig, ha megsült, azonnal feltekerem és úgy hagyom kihülni.
Csak akkor töltöm, ha már teljesen hideg.
3/8 anonim válasza:
1-es: a piskótában NINCS sütöpor!
4/8 anonim válasza:
Van aki tesz azért írtam hogy ne tegyen
5/8 A kérdező kommentje:
Piskótatekercs hozzávalók/Sponge cake ingredients
6 db tojás
10 dkg cukor
6 evőkanál víz
csipet só
10 dkg liszt
Ez alapján csinaltam
2021. márc. 31. 08:45
6/8 anonim válasza:
Lehet kevesebb tojás kellene és kicsit több liszt mondjuk 15 dkg
7/8 anonim válasza:
A recept jó, a sütésre kell odafigyelni.
Egy cukrász ismerös mondta egyszer, hogy tekercsnek mindig gyorsan kell a piskótát sütni, akkor kevésbé lesz száraz, sütés után le kell húzni a sütöpapírt, szalvétára borítani és azonnal feltekerni. Csak akkor tenni bele a tölteléket, ha elötte teljesen meghült.
8/8 anonim válasza:
Én úgy szoktam, hogy amíg meleg, egy párszor ki-be tekerem. Végül betekerve hűtöm ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!