Zabpehelyből köretet hogy kell készíteni?
Figyelt kérdés
Most konkrétan a lidlbe kapható zabpehelyre gondolok.Eddig reggelinek ettem tejjel. De ízlik is meg állítólag egészséges is,ezért gondoltam rizs krumpli helyett is jó lenne. Próbáltam simán felöntöttem vízzel,kicsit szívja meg magát.De gondolom ebből többet is ki lehet hozni...2021. júl. 1. 10:54
1/6 anonim válasza:
sűríthetsz vele spenót főzeléket, én úgy nagyon szeretem és mellé szoktam még egy kevés fűszeres sült csirkemellet is enni.
Vagy csinálhatsz belőle sósan beízesített zabkását, amibe különböző fűszerek, zöldségek is kerülhetnek. Ez amolyan egészségesebb "rizottó" féleség.
2/6 A kérdező kommentje:
És a sósan beízesített zabkását hogyan kell csinálni,meg kell főzni mint a rizst vagy csak beáztatni?
2021. júl. 1. 11:07
3/6 anonim válasza:
Miért nem bulgurt használsz köretként?
4/6 anonim válasza:
A zabpelyhet nem szokás köretként használni, mert arra nem alkalmas, de te természetesen eheted mellé a reggeliként is elfogadott formában, vízzel-sóval.
5/6 anonim válasza:
Iktasd be a bulgurt, a barnarizst az étkezésedbe, a zabpehely maradhat reggelire, sűrítésre - ahogy fentebb írták -, sütikbe (pl. zabkeksz)
OK, hogy szeretnél átállni az egészséges táplálkozásra, de ha mindent eztán zabpehelyből készítesz, nagyon egyoldalú lesz a kajálásod.
Ilyenkor dől-borul minden, és lesz belőle egy jó kis túlz*abálás.
6/6 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!