Miért nem lesz magas a piskótám? Mi lehet a gond?
Figyelt kérdés
Kb mindig mikor tortaformában piskótát készítek, ahelyett, hogy kb egyenletesen megnőne, kipúposodik, és így a fele piskótát nem tudom tortához felhasználni. Különféle recepteket kipróbáltam, de általában mindig ez lett. Mostani esetben egy 20 cm átmérőjű formában készítettem olajos, 4 tojásos piskótát, a videóban ahol néztem, pont ugyanolyan formát használtak amilyen nekem van, a végeredmény 8 cm magas lett, nekem pedig csak 4 ami szépen megsült és +4 a púp. Egy egész csomag sütőport használtam .2021. jún. 21. 12:53
1/10 anonim válasza:
Nekem az vált be, hogy nem nyitogatom a sütő ajtaját. Beteszem, és ha letelik az idő akkor kiveszem. Így szép magas lesz mindenhol.
2/10 anonim válasza:
A piskótába NEM kell sütőpor! A tojásfehérje habtól emelkedik meg.
Azért púposodik ki, mert eszement mennyiségű sütőport tettél bele.
3/10 anonim válasza:
Nem kell sütőpor a piskótába. Kemény habot kell verni és óvatosan, nem összetörve kell a masszába forgatni, ekkor feljön magasra. De erdemesebb inkább több lapban sütni, akkor nem kell a vágással se vacakolni
4/10 anonim válasza:
3: igen, ez szuper trükk - egy ideje már én is így csinálom. Sütök három laposat, és akkor nem kell morzsázni, a krémbe se keveredik morzsa.
A kérdezőnek: ha púpos, vágd le a púpot, és az a vágott felület kerüljön a torta aljára. Problem solved. :)
5/10 anonim válasza:
Sok múlik a sütőn.Régi sütőben nem lett jó.Ki lett cserélve úgy már sikerült.
6/10 anonim válasza:
Magas a hőmérséklet, ezért a széle előbb sül meg, rasul az oldalára, így már nem tud rendesen felkapaszkodni a piskóta. A gőz egy hatalmas pukli formájában tör utat magának. Tehát: alacsonyabb hőfok, de valakinek az valik be, hogy egy vizes konyharuhat teker a forma köré.
7/10 anonim válasza:
Én egyébként szoktam sütőport tenni a piskótába, mégis felemelkedik szépen. De bőven elég a fél csomag is, egy egész nem kell
8/10 anonim válasza:
9/10 anonim válasza:
Normál torta formába kevés a négy tojás.Én 6-7 -ből szoktam.Fél csomag sütőpor vagy késhegynyi szódabikarbóna.
10/10 anonim válasza:
A tésztát közelről a forma széle felé húzd fel. Így bemélyed és egyenletesebb lesz sütés után. Cukrászdákban is így csinálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!