Magas piskota bevalt recept valakinek?
Mindig osszeesik a piskotam pedig nem szoktam ranyitogatni a suto ajtajat.
De igazabol meg se no a tepsibe se mikozben sutom.
Linkelem hozzaszolasba melyik recept alapjan szoktam kesziteni. Kerlek irjatok bevalt recepteket.
Tortat szeretnek sutni ❤
Nem kell semmi hókuszpókusz. A piskótát így kell csinálni.
Ha szép magasat akarsz, akkor sütőport mindenképp tegyél bele, illetve egy kicsit kisebb tepsit használj.
Ha vastagot sütök, akkor mindig lejjebb veszem a hőfokot, hogy legyen ideje átsülni.
Piskótát csinálni amúgy elég macerás, pedig könnyűnek tűnik. Én így szoktam csinálni:
Ez a recept egy 26cm-es tortaformához való. Szétválasztjuk 6 tojás sárgáját és fehérjét. Nagyon vigyázz, nehogy egy kevés sárgája is kerüljön a fehérjébe! A fehérjéhez egy csipet sót és egy nagyon kevés citromlevet teszek és habverővel felverem. Nem kell teljesen keményre, mert még megy bele 5 evőkanál cukor. A cukrot egyesével rakd hozzá, és jól dolgozd el. Ezután jöhet a lisztes rész. 6 evőkanál liszthez adj fél csomag sütőport, és add hozzá a tojásos masszához. Eleinte még nem kell óvatoskodni, de a végén már nagyon lassan, óvatosan adagold nehogy összetörjön a hab. Nem kell teljesen simának lennie. Ezután mehet a formába és 180 fokra előmelegített sütőbe (alsó felső fokon). Nagyon fontos, hogy az első 10 percben ne nyitogasd a sütő ajtaját, nekem akkor szokott összeesni. 10 perc után lejjebb veheted a hőfokot kb 150 fokra és még pár percig süsd. Utána tűpróba és ha jó kiveheted.
Koszonom szepen
De enis ugyanigy csinalom ahany tojas annyi kanal liszt cukor.
Lehet a tepsim a nagy akkor amibe szoktam sutni.
Gaz sutobe sutom
Az aljat mindig kicsit lekapja.
Tekercset nemtudnak ebbol mert szettorik a piskotam alja :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!