Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Magas piskota bevalt recept...

Magas piskota bevalt recept valakinek?

Figyelt kérdés

Mindig osszeesik a piskotam pedig nem szoktam ranyitogatni a suto ajtajat.

De igazabol meg se no a tepsibe se mikozben sutom.

Linkelem hozzaszolasba melyik recept alapjan szoktam kesziteni. Kerlek irjatok bevalt recepteket.

Tortat szeretnek sutni ❤


2021. márc. 24. 14:36
 1/7 A kérdező kommentje:
2021. márc. 24. 14:38
 2/7 anonim ***** válasza:
70%

[link]


Nem kell semmi hókuszpókusz. A piskótát így kell csinálni.

Ha szép magasat akarsz, akkor sütőport mindenképp tegyél bele, illetve egy kicsit kisebb tepsit használj.

Ha vastagot sütök, akkor mindig lejjebb veszem a hőfokot, hogy legyen ideje átsülni.

2021. márc. 24. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
51%

Piskótát csinálni amúgy elég macerás, pedig könnyűnek tűnik. Én így szoktam csinálni:

Ez a recept egy 26cm-es tortaformához való. Szétválasztjuk 6 tojás sárgáját és fehérjét. Nagyon vigyázz, nehogy egy kevés sárgája is kerüljön a fehérjébe! A fehérjéhez egy csipet sót és egy nagyon kevés citromlevet teszek és habverővel felverem. Nem kell teljesen keményre, mert még megy bele 5 evőkanál cukor. A cukrot egyesével rakd hozzá, és jól dolgozd el. Ezután jöhet a lisztes rész. 6 evőkanál liszthez adj fél csomag sütőport, és add hozzá a tojásos masszához. Eleinte még nem kell óvatoskodni, de a végén már nagyon lassan, óvatosan adagold nehogy összetörjön a hab. Nem kell teljesen simának lennie. Ezután mehet a formába és 180 fokra előmelegített sütőbe (alsó felső fokon). Nagyon fontos, hogy az első 10 percben ne nyitogasd a sütő ajtaját, nekem akkor szokott összeesni. 10 perc után lejjebb veheted a hőfokot kb 150 fokra és még pár percig süsd. Utána tűpróba és ha jó kiveheted.

2021. márc. 24. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen

De enis ugyanigy csinalom ahany tojas annyi kanal liszt cukor.

Lehet a tepsim a nagy akkor amibe szoktam sutni.

Gaz sutobe sutom

Az aljat mindig kicsit lekapja.

Tekercset nemtudnak ebbol mert szettorik a piskotam alja :(

2021. márc. 24. 15:00
 5/7 anonim ***** válasza:
19%
Nem kell bele sütőpor. Annyi az egész, hogy a tojásfehérje habot nagyon keményre kell verni és a többivel csak osszeforgatni szabad.
2021. márc. 24. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
17%
Leírásod alapján a sütő nem jó. Magát a tésztát ugyanígy csinálom, az rendben van. Csak tippjeim vannak, ezt látni kéne mi történik sütés közben. Vagy tedd a tepsit magasabbra, vagy tegyél a sütő aljába egy réteg alufóliát. Az is lehet, hogy sokáig sütöd. Ezt azért gondolom, mert a tésztád kiszárad, nem lehet feltekerni.
2021. márc. 24. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
A sütő ajtaját picit támaszd ki, hogy a levegő kijöhessen.
2021. márc. 24. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!