Hogyan lehet szép magas piskótát készíteni,ami nem esik össze?
Minél keményebb habot versz, annál ritkább, lazább lesz a piskótád.
Anyósom mindig csalt, mert attól, hogy tökéletes habot vert, még (6 tojásos piskótához) 1/2 kis csomag sütőport is kavart, így az egy kicsit felfújta, így mindig szép, magas piskóta lapokat húzott ki a sütőből.
1. Sütőpor
2. Nem szabad a sütőt nyitogatni
3.Finoman keverd bele a lisztet
4. Kisebb tepsi, vagy több tészta kell
A piskóta tészta nem olyan folyékony, simán fel lehet húzni körben.
Nem kell sütőpor, csak nagyon kemény hab és óvatosan kell a masszába forgatni, hogy ne törjön össze.
Anya mindig pár csepp citromot tett a habba hogy összeálljon.
Otthon nem volg robotgép, szóval gondolom ezért.
A másik trükk, hogy legyen száraz a tál amiben csinálod. Az a pici víz is számít.
Egyébként felnőtt fejjel sütöttem victoria sponge-ot, ami gyakorlatilag piskóta, csak nem kell az egész hajcihő a habbal, de elég lágy így is. Ha nincs időm pepecselni, ezt készítem.
Egyet értek, laponként kell sütni, a gravitáció precízebb vízszintet csinál mint te a késsel vagy damillal.
Pláne, hogy vékonyabb piskóta gyorsabban átsül, nem szárad ki kívül amíg belül még nyers. (Erre egyébként én szoktam vizet tenni alulra egy tepsibe, és a termelődő gőzzel sütni, puhább, nedvssebb lesz a kisült tészta)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!