A krumplinál mitől függ, hogy sütni vagy főznivaló?
Nem az a lényeg, hogy a boltban vagy a piacn mit mondanak rá, vagy hogy az egyik ilyen fajta vagy olyan fajta, vagy így szokták vagy úgy szokták, hanem az érdekelne, hogy mitől függ ténylegesen a dolog.
A keményítőtartalmától? Víztartalmától? Cukortartalomtól? Vagy mitől?
Mert nem kell.
És a kiáztatás nem 5 perces vízbe hajítást jelent.
Van egy rossz hírem! A keményítőt nem tudod kiáztatni a krumpliból!
EGy része (a vágott felületről) leázik, de a nagyja bennemarad.
"A. - Salátának való, nem szétfővő burgonya. A főzés után is egyben marad. (magyarul: éretlen, valójában nem jó semmire csak eladásra)"
Nagyon el vagy tévedve, nem "éretlen", hanem más szerkezetü, arra van kiválogatva - és ilyen fajták már több száz éve is léteznek! -, hogy szép, jól kinézö krumplisalátát lehessen belöle készíteni.
A krumpliból meg nem lehet kiáztatni a keményítöt és értelme sem lenne, mert akkor a végén nem maradnak jóformán semmi belöle, a krumpli ugyanis nagyrészt keményítöböl áll.
De ha te ezen a szinten vagy, hogy csak hözöngeni akarsz, akkor nem érdemes igazán elmagyarázni sem.
https://www.youtube.com/watch?v=Krr3tLUvNFo
2:20-tól kezdődik.... krumplipehely (keményítő), víz és kukoricalisztből van .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!