A krumplinál mitől függ, hogy sütni vagy főznivaló?
Nem az a lényeg, hogy a boltban vagy a piacn mit mondanak rá, vagy hogy az egyik ilyen fajta vagy olyan fajta, vagy így szokták vagy úgy szokták, hanem az érdekelne, hogy mitől függ ténylegesen a dolog.
A keményítőtartalmától? Víztartalmától? Cukortartalomtól? Vagy mitől?
Szerintem már olyan pocsék krumplikat lehet kapni,hogy teljesen mindegy.
Az összes kapható fajtát kipróbáltam, amihez hozzá jutottam.
Kertben is termesztek,igaz csak keveset.
Az elmúlt években normális krumplit nem láttam.
Szerintem agyon keresztezik a fajtákat,hogy új, ellenállóbb fajtákat hozzanak létre és az állaga, íze meg fasorban sincs.
A Lidl-ben kapható francia krumpli (sárga vékony héjú) nekem tökéletes! Ízre, állagra is. Sütni és főzni is ezt használom.
Félbevágva tepsiben sütve (alá só és rozmaring) egyszerűen fenomenális. Krémesre sül a belseje, a héja meg ropogós aranybarna. Nymmm....
5-ös köszi A-B-C "konfekció" van.
A. - Salátának való, nem szétfővő burgonya. A főzés után is egyben marad. (magyarul: éretlen, valójában nem jó semmire csak eladásra)
B. - Főzni való, enyhén szétfővő burgonya. (ez az érett, újkrumpli)
C. - Szétfővő, lisztes húsú, inkább sütéshez ajánlott burgonya. (ráncos, régi krumpli, na ez kell nekünk)
De úgyis azt hazudnak amit akarnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!