Nyaraláson miket szoktatok főzni a családnak?
Sosem voltunk még a Balatonon, most foglaltunk Akalin egy olcsó szállást, de ahogy nézem a büfés és éttermes kínálatot majd rosszul leszek, hogy bármely étel átlag ára 4000 forint... :(
Eddig azt mondtam, hogy végre nyaralni megyünk és nem akarok egyáltalán főzni. De most elgondolkodtam... 4000 forintból csirkemellet vehetek gyári sült krumplival és mellé még salátát is tudnék venni.
Már gondolkoztam a hambin, az is viszonylag hamar megvan és mindenki szereti, nem jár sok mosogatással sem. Esetleg sült krumpli.
Ti miket szoktatok nyaraláskor készíteni?
Nem tudom, hogy lehet-e bográcsozni vagy grillezni, a faházban viszont van egy gáztűzhely.
Imádok főzni, de eszem ágában sincs nyaraláson ezzel elcseszni az időt - hacsak nem grillezés, tárcsán sütés, bográcsozás, stb, mert azok kellemesek olyankor is.
És mitől kellemesebb a bográcsozás/grillezés, mint egy 10 perces lencsés egytálétel vagy csirkemell elkészítése odabent? Nem arról van szó, hogy 5 fogásos menüt kell főzni egész álló nap.
33!
Például a hangulata miatt. Bográcsozás közben jókat beszélgetünk, iszogatunk és még a kaja is finomabb.
33-as: a bográcsozás közös családi program, a szabadban készül, közben lehet egymással beszélgetni, hülyéskedni és nem megszokott, hétköznapos dolog.
A lencsefözelék vagy csirkemell egyrészt nem oylasmi, amit nyaraláskor feltétlen ennék, akkor valaki érdekesebbet szeretek enni, másrészt a nö benn a konyhában föz, a többiek meg addig élvezik a nyaralást.
De látom, rád kár vesztegetni a szót, nem tudod felfogni, hogy a nyaralás miröl szól és föleg miröl nem.
#34 & #35
Köszi hogy válaszoltatok helyettem, tökéletesen leírtátok.
32-es voltam
Kedves kérdező!
Nem tudom hogy honnan tájékozódsz, de szerintem nagyon rossz helyről. Akalin elég sok étterem van, az átlagára egy adag főételnek kb 2500 forint. Az, hogy 4000 lenne bármelyik étel egy erős túlzás.
37-es válaszoló. Nézz utána én most néztem meg az összes étterem kínálatát és a bufeket.
Ha lesz napi menü esetleg 1000-1500 forintért az rendben van, de egy más adag étlapról rendelt kaja 3-4000 forint, de egy 2 személyes tal is 8900 forint, a bufesnel a legolcsóbb hambi 1200, a lángos 950.
Nem tudom eddig milyen árak voltak, de ezek napi szinten borzasztóan sokba lennének.
És a főzést nem egész napra gondoltam. Pl nekünk egy mirelit pizza vagy hambihust vagy krumpli is újdonság, mert mindent házilag készítek, nekem már a mirelit kisutese is "pihentetobb" lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!