Nyaraláson miket szoktatok főzni a családnak?
Sosem voltunk még a Balatonon, most foglaltunk Akalin egy olcsó szállást, de ahogy nézem a büfés és éttermes kínálatot majd rosszul leszek, hogy bármely étel átlag ára 4000 forint... :(
Eddig azt mondtam, hogy végre nyaralni megyünk és nem akarok egyáltalán főzni. De most elgondolkodtam... 4000 forintból csirkemellet vehetek gyári sült krumplival és mellé még salátát is tudnék venni.
Már gondolkoztam a hambin, az is viszonylag hamar megvan és mindenki szereti, nem jár sok mosogatással sem. Esetleg sült krumpli.
Ti miket szoktatok nyaraláskor készíteni?
Nem tudom, hogy lehet-e bográcsozni vagy grillezni, a faházban viszont van egy gáztűzhely.
Van hűtő a szálláson? Ha van, és van fagyasztó része, én készítenék otthon egy nagy adag marhapörköltet, két részletben lefagyasztanám. Egyszer kifőznék hozzá tésztát, meg vennék savanyút. Ez egy ebéd. A másikból csinálnék gulyást, ahhoz csak a zöldséget kell megpucolni. Sütnék otthon sütiket, hűtőben eláll pár napot, sajtos rudat, az sokáig jó, kekszet. Ez lenne a második mellé. Vagy veszel egy nagy dinnyét, jól is fog esni a melegben.
Milyen a felszereltség? Vannak edények, tűzhely, sütő? Ha veszel csirkecombot meg krumplit, azt egy tepsiben meg tudod csinálni, nem drága, nincs vele sok munka.
Én úgy időzíteném, hogy napközben szendvicset együnk, és este legyen a főtt kaja. Egy este lehet szalonnát sütni, azt a gyerekek is élvezni fogják. Lehet főzni virslit, tojást.
Mi nyaraláskor mindig az egyszerűbb ételeket esszük, nem főzni megyünk, egy hetet mindenki kibír ilyenekkel.
Mi úgy szoktuk, hogy a reggelit valami közeli boltból intézzük. Csinálunk szendvicseket, veszünk péksütit, rágcsát stb. A maradékot elvisszük a strandra vagy kirándulni. Így napközben már csak valami lazább kaja kell. Egy hotdog, hambi stb.
Este pedig megyünk étterembe.
Csatlakozom a 11-hez, csak sajnos nem tudjuk van e a szálláson fagyasztó.
Előre megcsinálhatsz otthon egy csomó kaját és lefagyasztva, hűtőakkukkal megtűzdelve leviheted. A már említett pörkölt, vagy tepsi sült oldalas, töltött húsok, töltött paprika, töltött káposzta, székelykáposzta,fasírt, mind minőségromlás nélkül fagyasztható. De lefagyaszthatsz milánói/bolognai szószokat, ott csak a makarónit kell kifőzni.
Ha frissen akarsz főzni, vegyél 1 kg mirelit zöldborsót, vagy zöldbabot, 10 perc alatt megvan a főzelék. Tehetsz rá sült virslit, tükörtojást.
Valóban egy lecsót összedobni nem egy időigényes kunszt, de egy tojásos nokedli is mehet.
De csinálhatsz tepsis krumplit, bedobjátok egy kis savanyúval, rá egy pohár sör, tökéletes!
Nem szoktam főzni.
A reggeli kicsit bőségesebb mert később kelünk, pl omlett, több tojásos rántotta, sült bacon, melegszendvics, stb.. Ebédet viszünk magunkkal (saláta, szenya), mert nem mindenhol van kajálda, meg én nem dobhatok be "csak úgy" egy hamburgert, vagy lángost, aztán estefelé elmegyünk valamelyik étterembe.
Az teljesen felejtős, hogy x időt konyhában ácsorogjak egy nyaralás alatt.
Ha nincs rá keretetek, akkor nem kell nyaralni menni, mert annak semmi értelme, hogy ugyanúgy főzőcskézel, mint otthon.
Egyébként miért kötelező neked főzni - ha már? A többieknek letörik a keze, ha meg kell fogni a fakanalat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!