Számít, hogy melyik hagymával főzök?
Egyik receptnél vörös, másiknál lila, esetleg fehér hagymát használnak. Mi ennek az oka?
Számít egyszerű otthoni konyhaban, hogy melyikkel készítem az ételt?
Nem salátára, nyers felhasználásra gondolom.
Annyira gondolok, hogy esetleg a lila színű, "befofja" az étel színét, de vajon van más oka is hogy mikor melyiket hasznalja a séf?
Mindegyik másra jo, mas ize lesz ha megsütjük, meggrillezzuk stb. Szoval fugg attol hogy maga az étel amit készítünk milyen izvilágot igényel.
Kicsit más az íze.
Én bevallom, azt szoktam használni ami épp van itthon. :D Érződik, de engem nem zavar.
én is többfélét használok..
salottahagymát az olaszos főtt kajákhoz, és salátákhoz is (enyhébben csípős)
Vöröshagymát a normál magyaros kajákhoz
Zöldhagymát salátákhoz, mártogatósokhoz
Lilahagymát bizonyos salátákba (görögsaláta, stb.)
Fehér (gyöngyöhagymát) is szoktam venni - szintén inkább nyers használatra.
Lilát sose főzök, mert szürke, nem gusztusos lesz.
Kivéve a lilahagyma-lekvárt, de ott a balzsamecet miatt szép bordós színe marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!