Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készül a mézeskalács?

Hogyan készül a mézeskalács?

Figyelt kérdés
16 éves lány vagyok és szeretném kipróbálni ezt a finomságot!Mik a hozzávalók és hogyan kell elkészíteni?Azt a fehér díszítést,ami a tetején van,azt is el lehet itthon készíteni?Ha igen,akkor annak mi a receptje?Légyszi részletesen írjátok le,de lehetőleg olyanok írjanak,akiknek bevált receptjük van!Előre is köszönöm!
2008. dec. 7. 18:25
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók:

# 2 evőkanál méz

# 45 dkg simaliszt

# 13 dkg porcukor

# 8 dkg vaj vagy sütőmargarin

# 2 tojás

# mézeskalácsfűszer

# 1 kávéskanál szódabikarbóna

A hozzávalókat összegyúrod, és 3 órát pihenteted, majd kinyújtod, szaggatod, és megsütöd.

Sok sikert!

2008. dec. 7. 19:40
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, ez lemaradt:

Cukormáz: 1 tojás fehérje, 15 dkg porcukor, pár csepp citromlé.

Az anyagokat habosra keverjük, habzsákba töltjük majd a kihült figurákat diszitjük.

2008. dec. 7. 19:42
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2008. dec. 7. 19:52
 4/6 anonim ***** válasza:
71%
ha megcsináltad elmondod hogy sikerült mert én se vok sokkal öregebb sőt fiatalabb mint te 15éves vok és kíváncsi vok hogy sikerült és hogy merjem e megpróbálni
2008. dec. 7. 21:02
 5/6 A kérdező kommentje:

oké,majd beszámolok,csak egyenlőre még nem tudom,hogy mikor csinálom a próbasütést!XD

Amúgy köszi a receptet!

2008. dec. 8. 18:20
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Cukormáz helyett használhatsz díszítéshez fehér csokit, olvasztva, tapasztalatom szerint azzal könnyebb dolgozni (legalábbis nekem). Én ugyanezt a receptet csináltam tavaly, azzal a különbséggel, hogy mézeskalácsfűszert nem tettem bele, viszont minden adagba más fűszert kevertem (többszöröztem a receptet, nagy a család, és mindenki kapott), mint a fahéj, gyömbér, gondolatnyi bors, szegfűszeg, sőt csokireszeléket is gyúrtam a tésztába.
2008. dec. 8. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!