Lehet csinálni carbonara tésztát parmezán nélkül is?
Figyelt kérdés
Nagyon ennék most, de nincs itthon parmezán, csak trappista sajt. Enélkül is lehet vagy nem lesz jó?2021. jún. 1. 14:07
1/8 anonim válasza:
Finom lesz, de nem carbonara. Sokszor használok trappistát, mert hát sokkal olcsóbb. És nem lesz olyan intenzív, karakteres íze, mint egy eredeti parmezánnak. De végülis egy sonkás baconos sajtos tészta krémes szósszal mindig finom
2/8 anonim válasza:
Természetesen lehet, de a parmezánnal az igazi
4/8 anonim válasza:
Az eredeti carbonara nem parmezánnal készül, hanem pecorino romano sajttal :) Egyébként persze, lehet, nem lesz az igazi de ettől még lehet finom.
5/8 anonim válasza:
Jó, hogy a carbonaraban pl bacon sincs...
6/8 anonim válasza:
5 Az még hagyján, guanciale-t nem könnyű beszerezni, de a kedvencem még mindig az, amikor valamilyen tejszínes szószt próbálnak carbonara néven árulni :D
7/8 anonim válasza:
Trappistával maximum a "még éppen ehetö" kategória lesz, finom nem.
8/8 A kérdező kommentje:
Megcsináltam, finom lett, köszi. :) Természetesen legközelebb nem így fogom, de most gyorsan egyszeri alkalomnak jó volt.🤷🏻♂️
2021. jún. 2. 11:18
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!