Hogyan készül a paradicsom màrtàs?
Én főtt krumplival ettem, pürével soha.
Egy kis zsiradékon megpirítasz finomlisztet, mint amikor rántást csinálsz, teszel bele 1 evőkanál cukrot, karamellizálod. Leveszed a tűzről, pici pirospaprika, majd felöntöd vízzel, beleteszel 1 nagy konzerv paradicsompürét és főzöd ameddig be nem sűrüsödik. Nem kell sok víz. Sózod és készen van.
Paradicsommártás hozzávalói
50 dkg paradicsom (lucullus)
1 gerezd fokhagyma
5 evőkanál olívaolaj
bazsalikom (friss)
só
feketebors (őrölt) Kedvencnek jelölöm
Paradicsommártás elkészítése
1. Dobja forró vízbe a paradicsomot és hámozza meg.
2. Vegye ki a magját és kockázza fel a paradicsomot.
3. Tisztítsa meg a fokhagymát.
4. Tegye lábosba a paradicsomot az olajjal és a fokhagymáva.
5. Sűrítse be élénk tűzön.
6. Vegye ki a fokhagymát, szórja bele a felaprított friss bazsalikomot.
7. Ízesítse sóval, borssal.
Probáld ki,finom! :)
Nálunk a paradicsommártás a következőképp készül:
Végy egy nagy üveg paradicsomlét, forrald fel egy méretes lábasban! Egy kanál kefírt keverj össze egy kanál liszttel, borssal, tört fokhagymával, s habard be vele a forró lét (hagyományosan rántás kéne, de így gyomorkímélő, s a szüleim így bírják)! Sózd, ha kell még fűszerezd! Főzd sűrűre, ha nem akarja az igazat, rántást is tény bele! Bármilyenes krumplipürével tálalható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!