Van egy csomó konzerves kukoricám, mit lehet belőle csinálni?
pizzán és chilisbabon kívül....
valami fincsi kaja kéne vacsira :)
hmm...Elolvastam minden választ de ezt még nem nem olvastam egyikben sem:
Kukoricás kukorica:
Hozzávalók:
3-4 konzerv kukorica
2 csomag leveles tészta(lehet házi is a lényeg hogy 1kg legyen)
4-5 ek. majonéz
1,5-2 ek. tejföl vagy natúr joghurt
1 ek. mustár
kevés zsemlemorzsa
só,bors
Elkészítés:
1 esetleg 1,5 konzerv kukoricát össze turmixolunk hogy darabos legyen,hozzáadunk ízlés szerint sót,borsot.
A maradék kukoricát kiöntjük a tálba hozzáadjuk a majonézt a mustárt a tejfölt vagy a joghurtot és alaposan összekeverjük,ehhez is adhatunk ízlés szerint sót borsot!
A leveles tésztát nyújtás közben hozzáadjuk az összeturmixolt kukoricát hogy benne legyen a tésztában(ha házi a tészta akkor már a gyúrásnál adjuk hozzá).
A tésztát kb 5x5 cm-es négyzetekre vágjuk(ha kicsit nagyobb vagy kisebb nembaj!).
A négyzetek aljára picit zsemlemorzsát szórunk!
A majonézes kukoricát a négyzetekre kanalazzuk,úgy hogy a későbbi hajtogatásnál ne folyjon ki(egy jó háromnegyed ek.)!
A hajtogatás a receptkönyvben ábrával van.Kerestem googlén képeket,ezt találtam:
Neked nem kell olyan cikk-cakkosra a szélét elég ha jól összenyomkodod mint a lekváros táskánál!!
Bocsi kicsit hosszú a link meg a szöveg is.!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!