Ez régebben is bevett taktika volt pörköltnél, vagy csak spórolós megoldás?
#9: a csésze leves 2,5 dl, a nagyadag pedig 4-5 dl (pl. gulyásleves)
itt is van táblázat:
Előétel
Leves: 2,5 dl
Hal: 10-12 dkg
Hús: 5-8 dkg
Saláta: 10-22 dkg
Főétel
Leves: 3-5 dl
Főzelék: 2,5 dl
Halfilé: 15-20 dkg
Hús csont nélkül: 12,5 dkg (vagy 2 szelet)
Hús csonttal: 15-25 dkg
Darált hús (pl. fasírthoz): 8-12 dkg
Ragu, göngyölt hús: 9 dkg
Tészta: 12,5 dkg
Teljes kiőrlésű tészta: 10 dkg
Zöldség (pl. rakottashoz): 30-40 dkg
Rizs (pl. rizottóhoz): 8-12 dkg
Száraz hüvelyesek (pl. főzelékhez): 10-12,5 dkg
13: ennél jóval nagyobbak is léteznek!
Amúgy meg ne mondd nekem, hogy nem tudsz decis kanállal féldecit kimérni... :)
16: de ez csak egy random cég.... Van iylenből tizenhuszon másik is....
Amúgy van félliteres merőkanál is... :) Pl. Katonaságnál, táborokban használnak ilyet.
Pontosan, ahogy irod kerdezo. Sporolas es minnel nagyobb profit erdekeben teszik ezt! Ahogy pl a rantott husok is vastag panirban keszulnek, mikozben alattuk a hus lehellet vekony.
Egyebkent a porkoltbe valoban nem art szaftosabb reszeket is belefozni, de mi is kivesszuk es kidobjuk ha elkeszult es a szinhust esszuk vagy nagyon minimalis zsiros reszt hagyunk rajta, annak aki szereti lecuppogni.
A vendeglatosok ugy csinaljak, hogy te megkapod belole a gazdagon mocsingos huscafatokat, az alkalmazottak meg okosba elfogyasztjak etkezesre a szinhust, amit persze te fizettel ki tul.keppen.
Bizony, ez igy van. A tobbirol mar inkabb nem is szolva! Miota 2 csaladtagom is vendeglatos lett, sosem eszem etteremben es nem is rendelek. Ja es nincs kulonbseg a mezei kifozde es a luxus aras etterem kozott, csak annyi hogy az egyikben kinai villaval eszed a xart, a masikban ugyanazt aranyozottal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!