Ez régebben is bevett taktika volt pörköltnél, vagy csak spórolós megoldás?
Az íze miatt fontos a zsíros részek - de az anyukám mindig úgy csinálta, hogy a letisztított húskockák mellé belerakta a kövér részeket a főzés idejére, és a végén kivette.
De nagyon sokan szeretik a "cupákos" húsokat, szóval nem mindenki steril húskockákat eszik...
#4: otthon olyan arányban tálalod, ahogy a legjobb..
Hidd el, hogy a vendéglátásban megvannak a szabott mennyiségek. Utána tudsz nézni, hány dkg hús egy adag a különféle ételfajtáknál. Húsból általában 15 dkg! Az átlag magyar otthon simán a dupláját eszi, mert ugye nagy a mélyszegénység... :-D
Itt van egy korábbi kérdés alól, az illető szakácskönyvből másolta ki:
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__2..
Cs. nélküli hús: 10-15dkg/fő
Csontos hús: 15-20dkg/fő
Húsból gulyásnak, vagdaltnak 8-10dkg/fő
Utána tudsz nézni, vendéglátóipari tankönyvekben is! Fenn van egy csomó a neten!
Hidd el, hogy ennyi a "fejadag".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!