Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell sültkrumplit...

Hogyan kell sültkrumplit csinálni?

Figyelt kérdés

Már 1-2 éve azzal küzdünk itthon, hogy egyszerűen nem tudunk normális sültkrumplit csinálni. Ki próbáltunk mind módszert, beszereztük az összes fajta kapható krumplit, egyik sem lett jó.

- Alap módszer: serpenyőben sütve, közepes mennyiségű olajban, megvárva míg az olaj felmelegszik és utána belerakva a gyorsfagyasztott krumplit. Eredmény: folyik a krumpli, olyan mintha nem sülne meg, csak megfőne. Nem ropog kicsit sem, teljesen puha. Némelyik szem megszívja magát olajjal és a közepéből folyik ki ha villával össze van nyomva.

- Ugyan ez több olajban és/vagy kevesebb krumplival: jobb eredmény, már csak a nagyobb szemek közepe folyik, a kisebbek már tűrhetőek így általában.

- Tepsiben sütve a sütőben, előmelegítve, légkeveréssel: ugyan az mint az előző opció, közepük folyik.

- Kiolvasztva a krumplit sütés előtt: vagy ugyan olyan, vagy még rosszabb eredmény, krumplitól függően.

- Alap módszer, csak hideg olajba rakva: szintén rosszabb eredmény. Sütőben sütve előmelegítés nélkül ugyanez.

Már egyszerűen nem tudok mire gondolni. Mit cseszek el? Messze van az így sütött krumpli minősége/finomsága mondjuk egy McDonalds-oshoz képest (más gyorsétterem krumpliját nem ismerem). Eddig életem során egyetlen egyszer sikerült jól megsütni, mikor bátyámék Horvátországból hoztak krumplit. Na az finom volt, rendesen megsült és nem folyt utána. De nem hiszem, hogy ezzel van a baj, tuti valamit én cseszek el. Ha nem lenne jó az itthon kapható krumpli, akkor senki nem venné. Szóval szinte biztos hogy nálam van a hiba. De micsoda? Van valakinek valami ötlete? Néztem főzős videókat is. Kerestem itthon olyan serpenyőt mint abban volt, hasonló olajat használtam, ugyanaddig melegítettem elő, ugyanúgy raktam bele, ugyanaddig tartottam benne, és az enyém szokásosan folyós volt, a videóban meg úgy elvágták késsel, hogy közben el sem deformálódott a krumpli, kívül sötétsárga volt, belük meg fehéres. Az enyém meg mindenhol ugyanolyan sárgásfehér...



2021. máj. 21. 14:48
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
Én olajsütőben szoktam sütni bő olajban 190 fokon, mivel ez van ráírva a fritőzre. Az idő meg függ a krumpli méretétől. Ha kicsire vágod, elég öt perc is.
2021. máj. 21. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Azonnal menj fel youtubra írd be keresőbe hogy Szoky sült krumpli kifogja dobni de mindjárt megkeresem neked.

A pali egy profi sose rontottam el egy receptet se tőle nála tanultam meg mindent. Még azt is elmondja hogy mennyi egy csipet ;) ha nem megy írsz neki privatba segíteni fog. Egy audász a pali ha az ő receptje alapján se sikerül !!mindent úgy kell csinálni ahogy mond!! Akkor veled van a hiba....

Én életembe nem hallottam még császár húsról de annyira jól nézett ki a receptje/videója róla hogy vettem és 2 éves főzési tapasztalattal ugyan olyan lett mint az övé! Isteni ételeket mutatba a legbonyolultabbakat is simán ugyan úgy elkészítem mindent követni kell amit mond akkor is ha nem értesz vele egyet. Mindjárt küldöm a sült krumpli receptet.

2021. máj. 21. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/28 anonim ***** válasza:
75%

[link]


Kellemes idő töltést.

Kérlek írd meg hogy sikerült

2021. máj. 21. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/28 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Ki fogom próbálni a leírt tippeket.
2021. máj. 21. 19:38
 25/28 anonim ***** válasza:
Na sikerült? Ha igen melyik??
2021. jún. 25. 08:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/28 A kérdező kommentje:

Valószínűleg a krumplival van a baj.

Vettem nem mirelit, hanem rendes burgonyát. Elszeltem hasábokra, és megcsináltam a Szoky féle videó alapján. Tök jó lett. Utána kipróbáltam ugyanígy megsütve a mirelit változatokat is. Vettem 3 különböző zacskót is. Mindegyik pocsék lett. Megába szívta az olajat a legtöbb szem. Pedig ugyanúgy lett sütve. Úgyhogy a mireliteket el is engedtem. Viszont rájöttem, hogy burgonya és burgonya között is van különbség. Hiába néz ki ugyanúgy, hiába veszem ugyanott, tök más eredményt lehet velük elérni. A múlt héten vettem itt a helyi Aldi-ban minimálisan pirosas színű burgonyát. Egész jót tudtam belőle sütni. Most Kedden is vettem ismét, ugyanúgy csináltam és nem lett finom. Állagra jó lett, de ízre nagyon nem. Elővettem a múlthetit, mert maradt belőle még 2 szem, megcsináltam és az megint jó lett. Szóval úgy néz ki, hogy elég nagy szerencse faktora is van a dolognak.

2021. jún. 25. 10:00
 27/28 anonim ***** válasza:

A fagyasztott krumplit már elösütötték, ezért legfeljebb a második menetet lehetne velük Szoky módszere alapján megcsinálni, de ezek eleve sütöben sütésre vannak tervezve.

Szerintem is jobb friss krumpliból készíteni, idöben nem sokkal tart tovább, viszont egész más az eredmény.

A krumplifajtáknál meg érdemes a krumpli nevét megkeresni, csak azonos tipusúból lesz ugyanolyan az eredmény.

2021. jún. 25. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/28 anonim ***** válasza:
46%

Én szerintem nem kell túl bonyolítani én bármilyet megsutok bármilyen módszerrel. Gyakorolj sokat és menni fog :)


Ha unod a sült krumplit postázzhatsz 😁

2021. jún. 30. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!