Leveskocka pontosan mire való?
Nyugi, megnéztem..... Nem most, már régebben, és azóta is!
4% zöldség van benne... Ez aztán az egészséges cucc! :-DDD
Javarészt aromák, pálmazsír (wtf...) színezékek... HAL...???????
Összetevők
Jódozott só, Pálmazsír (pálmazsír, antioxidáns: rozmaringkivonat), Kukoricakeményítő, Maltodextrin, Ízfokozó: nátrium-glutamát, dinátrium-5'-ribonukleotidok, Cukor, Szárított zöldségek 3,9% (sárgarépa, vöröshagyma, zeller, petrezselyemlevél, póréhagymapor, paradicsom, parajpor), Napraforgóolaj, Aromák (zellerrel), Őrölt fűszerek (feketebors, kurkuma), Szárított fokhagyma koncentrátum (fokhagyma koncentrátum, maltodexrin), Színezékek: karamell, riboflavin
Tartalmazhat glutént, tejet, tojást, szóját és halat.
Csirkehúsleveskocka: 0.2% csirkehús van benne... Anyám borogass! :-D
Összetevők
Só, Ízfokozók (nátrium-glutamát, dinátrium-inozinát, dinátrium-guanilát), Pálmazsír, Burgonyakeményítő, Teljes mértékben hidrogénezett pálmazsír, Élesztőkivonat, Aromák, Fehér káposzta, Kurkuma, Csirkehús (0,2%), Karamell szirup, Maltodextrin, Petrezselyemgyökér (0,01%), Antioxidáns (rozmaringkivonatok)
Semmi bajod nem lesz néhány gramm pálmazsírtól, ugyanolyan zsiradék, mint a többi. De ha zavar, van, amelyikbe tyúkzsírt tesznek. A hal meg azért van ráírva, mert szennyeződésként tartalmazhatja, mivel ugyanabban az üzemben halászlékockát is készítenek gondolom. Ez az allergiásoknak fontos. Színezék nem mindegyikben van, de nem tudom, mi bajod a karamellel, a riboflavin meg egy vitamin.
Aroma egész kevés van benne, hiszen azokból kevés kell. Javarészt só. Ez az egy, amire oda kell figyelni, hiszen abból nem ajánlott túl sokat enni. Én semmi problémásat nem látok ebben a listában.
#16: ha só helyett kell használni (állítólag), akkor miért az élesztő???
Meg a többi vegyszer!
Bele kell tenni a levesbe azt a pár darab répát-zellert-stb. - és lesz íze.
A barátnőm anyósa ilyen.... Fogja magát, és a többezer ft-nyi marhahús mellé is belevág 2-3 leveskockát. Mert szerinte "nincs íze" másképp a levesnek.
Totál ráfüggött a műízre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!