Ha csak rizs van itthon, mivel lehetne ízesíteni?
Édesanyám főételnek is szokta készíteni rizs mellé a borsópörköltet, főleg hónap végén.
Mi nagyon szerettük, és a mai napig is készítem, bár inkább köretnek hús mellé.
Felteszed ugyanúgy a pörköltalapot, tehát zsiradékra hagymát, pirospaprikát, majd bele a borsó, kevés vízzel felöntöd, és ennyi.
Vöröshagymából tudsz hagymakrém levest csinálni ha sok van. Két főre a következőképp szoktam 6 fej hagymából:
Fazékban olajjal liszttel csinálok egy kis rántásos alapot, majd a felaprított hagymát. Annyi vizet öntök bele hogy ellepje, és dobok bele egy leveskockát is. Szerintem a gulyáskocka is jó lehet. Vagy ha van vegetád, az is jó.
Ezen kívül ízesítheted még egy pici szerecsendióval.
A hagymalevest sokáig kell főzni lassú tűzön, (kb egy órát) mert így lesz finom édeskés. Kellő főzési idő után leturmixolod, kóstolod és ha szükséges még ízesíted.
Szokták lágyítani tejszínnel, de anélkül is jó.
#4. voltam, bocs, kimaradt egy szó:
Fazékban olajjal liszttel csinálok egy kis rántásos alapot, majd a felaprított hagymát RÁDOBOM.
“Sajnos barátnőm nem vásárolt be hétvégére, holnap pedig zárva a bolt,”
Te se vásároltál be
Nem
Mellesleg van egy csomó kajátok, de gondolom ebből is akkora ügyet csinálsz, minr a villanykörte cseréből
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!