Fritőz-ben rántott sajtot lehet csinálni??
Vettünk egy fritőzt (olajos) amiben nem írja le hogy sajtot lehet e benne csinálni
Segítene valaki hogyha lehet akkor hány fokon és hogy csináljam??
Olajsutoben mindent keszithetsz, aminek a sutesehez bo olaj kell.
Rantottsajt sutes mesterfogasa:
- sajt legyen hideg
- sajt legyen duplan panirozva
Sutesi hofok egyeni izles szerint, de nem art tudni ... az olaj 170 fok folott eg ... amugy a suteshez altalaban 180 fok az idealis ... olaj eges miatt viszont a 170 alatt picivel az optimalis :)
Olaj eges nem azt jelenti, hogy kigyullad ... de 170 fok folott gyorsan romlik az olaj minosege (ezt jelenti) ... elbarnul, rossz ize lesz.
Meg egy tipp:
-fank vagy langos sutes eseten a tesztaba mindig rakj egy kis rumot, mert akkor a teszta nem lesz tocsakosan olajos a vegen ... hiszen az alkohol kinyomodik sutes kozben ami megakadalyozza az olaj felszivodasat (ez is egy mesterfogas)
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a választ <3
Nem volt rá írva és nem tudtam hogy lehet e benne vagy sem és hogy hogyan/hány fokon és nem szeretném már az első napon vagy az első sajt készítésnél el rontani és ha olyan vagy nagyon el rontottam akkor ki dobni (remélem értitek)
Inkább meg kérdezem biztosra szeretnék menni
Még egyszer tényleg nagyon szépen köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!