Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mézeskalács egyszerű receptje?

Mézeskalács egyszerű receptje?

Figyelt kérdés
17 vagyok és szeretném a családomat meglepni karácsonykor. Sütni nem tudok, ezért valami nagyon egyszerű receptet szeretnék! jah és csak jól bevált recept kellene, nem a mindmegette.hu-s meg ilyenek. Köszönöm előre is!!!
2008. dec. 6. 15:39
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
köszönöm a recepteket,mielőbb kipróbálom! BOLDOG KARÁCSONYT ELŐRE IS!!!!!!!!
2008. dec. 11. 18:40
 12/17 anonim válasza:
100%

Jövő héten pénteken lesz Mikulásbuli az iskolában. Mézeskalácsot szeretnék sütni, elkészíthetem már most vasárnap? Ha dobozba paprí közé teszem, ugye maximum csak puhul még egy kicsit?

Megosztok veletek egy mézeskalács receptet, amit nem kell pihentetni, és nagyon finom. Már csináltam egy próübasütést, de az az adag másnapra elfogyott, azért nem tudom, hogy viseli a mézes a csomagolást.

Mézeskalács:

1 kg finomliszt

3 kiskanál szódabikarbóna

1 ek. mézeskalács fűszerkeverék

30 dkg porcukor

30 dkg margarin

2,5 dl méz

3 db tojás + 1 tojás a kenéshez

A lisztet a szódabikarbónával, a porcukorral és a fűszerkeverékkel összevegyítjük. Belemorzsoljuk a margarint, majd hozzákanalazzuk a mézes, és beleütjük a tojásokat is. Addig gyúrjuk, míg közepes keménységű tésztát nem kapunk. Ellentétben a legtöbb mézestésztával, nem kell pihentetni, hanem azonal lehet kb. 3 mm vastagra jól belisztezett gyúródeszkán. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve, felvert tojással megkenve előmelegített sütőben közepes lángon 8-10 perc alatt sülnek meg.

2009. nov. 25. 22:17
 13/17 A kérdező kommentje:
Tetszik ez a recept. A kérdésedre válaszolva, nyugodtan megsütheted most, mert az jó lesz jövőhéten. Mamám is ugy szokta hogy karácsony előtt egy héttel süti meg.
2009. nov. 26. 08:54
 14/17 anonim ***** válasza:
nekem ugyanez a recept vallt be,nem kell varni rogton sutheto:))es evrol evre minel tobbet kell belole sutnom:))es megpuhul ha ejszakara kintt hagyod szobahomersekleten-utana mar naprol napra puhabb es en nem rakom dobozba:)
2009. dec. 17. 11:22
 15/17 A kérdező kommentje:
az amelyiket előtted írták?
2009. dec. 17. 16:02
 16/17 A kérdező kommentje:
11-25 22:17: Megsütöttem a te recepted alapján. Ízre tetszik mert jó lett, csak olyan kis lapos, nem igazi mézeskalács nagyságú, én nem tudom,de nem jön fel :( vagy nem is kell? Életemben először csináltam mézeskalácsot :D
2009. dec. 19. 14:24
 17/17 anonim válasza:
100%
énis pénteken csináltam életemben először. az utolsó recept alapján. tegnapra már egy darab se maradt:) pedig karácsonyra csináltam:D:D ma megint sütöttem. szerintem nagyonnagyon finom:) neked meg szerintem azért lett lapos, mert kevés szódabikarbónát tettél bele:)
2009. dec. 22. 21:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!