Mézeskalács egyszerű receptje?
Jövő héten pénteken lesz Mikulásbuli az iskolában. Mézeskalácsot szeretnék sütni, elkészíthetem már most vasárnap? Ha dobozba paprí közé teszem, ugye maximum csak puhul még egy kicsit?
Megosztok veletek egy mézeskalács receptet, amit nem kell pihentetni, és nagyon finom. Már csináltam egy próübasütést, de az az adag másnapra elfogyott, azért nem tudom, hogy viseli a mézes a csomagolást.
Mézeskalács:
1 kg finomliszt
3 kiskanál szódabikarbóna
1 ek. mézeskalács fűszerkeverék
30 dkg porcukor
30 dkg margarin
2,5 dl méz
3 db tojás + 1 tojás a kenéshez
A lisztet a szódabikarbónával, a porcukorral és a fűszerkeverékkel összevegyítjük. Belemorzsoljuk a margarint, majd hozzákanalazzuk a mézes, és beleütjük a tojásokat is. Addig gyúrjuk, míg közepes keménységű tésztát nem kapunk. Ellentétben a legtöbb mézestésztával, nem kell pihentetni, hanem azonal lehet kb. 3 mm vastagra jól belisztezett gyúródeszkán. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve, felvert tojással megkenve előmelegített sütőben közepes lángon 8-10 perc alatt sülnek meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!