Gyors és finom sajtos süti receptet ír valaki? Rúd pl. De ami egyszerű, mert nem vagyok konyhatündér. Mézeskalács receptje is jöhet.
Sajtos rúd
50 dkg liszt
25 dkg sütőmargarin
20 dkg sajt
1 pohár tejföl
só
A tetejére:
1 tojássárgája
reszelt sajt
A hozzávalókat összegyúrom, kisodrom, majd derelyemetszővel rudakat vágok. A tetejét megkenem a tojássárgájával, megszórom reszelt sajttal, majd forró sütőben megsütöm.
Túrós pogi recept
25 dkg liszt
25 dkg túró
25 dkg margarin
1 sütőpor
1 tk cukor
2 tk só
kenéshez: 1 tojás sárgája
tetejére: reszelt sajt, köménymag, só
A hozzávalókat összekeverem, 1.5-2 cm vastagságúra nyújtom, szaggatom, tetejét tojással megkenem, tetejére reszelt sajt, köménymag, só ízlés szerint. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütöm.
mézeskalács:
A következő hozzávalókat összemelegíted: 1 tojás, 3 evőkanál méz, 3 evőkanál tej, sok-sok fahéj (kb 2-3 púpozott kiskanál, nem kell spórolni, meg sem lehet érezni) 15 dkg cukor, 5 dkg zsír.
Fél csomag szalakálit, vagy egy púpozott kiskanál szódabikarbónát összekeversz 45 dkg liszttel, majd összegyúrod. Viszonylag vastagra nyújtod (valahol a kisujjad feléig), szaggatod, és sütöd. Ha benyomod sütés közben a tetejét, már nem lesz puha, az alja pedig épphogy kezd barnulni. Én személy szerint kb egy picike kávét és plusz marok lisztet tettem hozzá, hogy sötétebb legyen. A tészta akkor jó, ha nem ragad se a tálhoz, se a kezedhez, ez jól nyújtható, szép színű tésztát kell kapnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!