Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mézeskalács egyszerű receptje?

Mézeskalács egyszerű receptje?

Figyelt kérdés
17 vagyok és szeretném a családomat meglepni karácsonykor. Sütni nem tudok, ezért valami nagyon egyszerű receptet szeretnék! jah és csak jól bevált recept kellene, nem a mindmegette.hu-s meg ilyenek. Köszönöm előre is!!!
2008. dec. 6. 15:39
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ez a recept van meg, és fel is írtam mellé első sütés után, hogy nagyon finom. Hozzávalók: 45 dkg liszt, 25 dkg porcukor, 1cs. vaniliás cukor, 15 dkg méz, 3 db tojás, 1 kiskanál szódabikarbóna, valamint egy csomag mézeskalácsfűszer. Elkészítés: Összekeverjük a száraz hozzávalókat jó alaposan , majd hozzá keverjük a folyékonyakat. Egy éjszakát állni hagyjuk. Lisztezett deszkán kb. 2mm vékonyra nyújtjuk és a kívánt formával kiszúrjuk. A sütőlapot sütőpapírral kibéleljük és a formákat kicsit távolabb egymástól ( kicsit megdagadnak sütés közben) rárakjuk.Tetejüket tojássárgával megkenjük és 175 fokos sütőben kb 5-7 perc alatt aranybarnára sütjük.
2008. dec. 6. 16:09
 2/17 A kérdező kommentje:
és a 3tojás közül kenem meg vagy egy újabb tojásból???
2008. dec. 6. 16:31
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Egy újabb tojásnak a sárgájával.
2008. dec. 6. 17:41
 4/17 anonim ***** válasza:
70%
A válaszolótól kérdezem: Ez a mézes süti kemény vagy rögtön puha, amikor elkészül? Ha kemény, mennyi idő alatt puhul meg?
2008. dec. 7. 08:19
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem olyan kemény. De pár nap kekszes dobozban tartva, szerintem éppen jó. Tavaly már jóval karácsony előtt megsütöttem, és az ünnepekre nem maradt mert a kollégám mind felfalta. Persze nem egyforma az izlésünk, de nekünk ez tényleg bejött. Ha van valakinek más receptje én is szívesen megnézem, sőt ki is próbálnám.
2008. dec. 7. 16:22
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók:

# 2 evőkanál méz

# 45 dkg simaliszt

# 13 dkg porcukor

# 8 dkg vaj vagy sütőmargarin

# 2 tojás

# mézeskalácsfűszer

# 1 kávéskanál szódabikarbóna

A hozzávalókat összegyúrod, és 3 órát pihenteted, majd kinyújtod, szaggatod, és megsütöd.

Sok sikert!

2008. dec. 7. 19:39
 7/17 A kérdező kommentje:
elsőnek: azt irod h a szárazat összekeverem a folyékonnyal,nah de abban mi a folyékony, ,azt nem irtad.
2008. dec. 8. 06:27
 8/17 anonim ***** válasza:
85%
A méz és a tojás
2008. dec. 8. 11:12
 9/17 anonim válasza:
100%

Mézes aprósütemény

50 dkg liszt (30dkg fehér liszt, 20 dkg rozsliszt)

1 kávéskanál szódabikarbóna

3 tojás

25 dkg cukor

1 tasak mézes fűszerkeverék

3 evőkanál méz

25 dkg margarin

Mindezt össze kell gyúrni, majd egy napig állni hagyni, hűtőben (hüvös helyen).

Ez nagyon finom, és egyből puha, nem kell napokra eltenni, valamint sokáig el áll!

Arra vigyázz, hogy roppant gyorsan sül, ha a széle kicsit barnulni kezd, máris vedd ki a sütőből.

(Kb. 180 fokon érdemes sütni.)

2008. dec. 11. 16:44
 10/17 anonim válasza:
100%
... azt elfelejtettem írni, hogy fel kell verni egy tojást, és bekenni mielőtt sütőbe teszed, akkor szép fényesre sül.
2008. dec. 11. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!