Sous vide-álni lehet sütőben is vagy mindenféleképpen vízben kell?
A sütőben való lassú sütést azt értem, az a konfitálás,de a füstön való hús sütését azt nem tudom hogyan nevezzük.
Nem kötözködésből kérdezem, hanem azért, mert nem szeretem, ha valamit nem tudok.
Hiszen általában hideg füsttel szoktak húsokat / szalonnát / kolbászt füstölni.
Csak vízben lehet normálisan.
A sous-vide lényege, hogy tized fok pontossággal tudd beállítani a hőfokot, hiszen egy marha steaknél 55 fok az egy kellemes medium-rare, 65 fok viszont már közelít a well-done-hoz. Nem beszélve lazacról, tonhalról stb.
Köszönöm szépen a választ.
A kérdezőtől pedig elnézést, hogy belekérdeztem a kérdésedbe.:)
Szuvidálni csak vízfürdőben tudsz, sütőben valami más technológiát kell használnod. Én mostanában szoktam kísérletezni, "sütöttem" már sertéscombot, lapockát, marhalábszárat id, a pulled porkhoz lettek hasonlatosak.
Az elektromos sütőbe egy fedeles jénai tálban raktam be a befűszerezett 1.5-2 kg húst 120 celziusz fokon, a sertést 8, a marhát 10 órára. Elképesztően puha, szaftos, omlós, szétesős lett mindegyik, normálisan szeletelni csak másnap tudtam.
Köszi mindenkinek.
Ez nem is hülye ötlet..... jénaiba vizet es azt úgy a sütőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!