Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sous vide-álni lehet sütőben...

Sous vide-álni lehet sütőben is vagy mindenféleképpen vízben kell?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 28. 20:20
A kérdező szavazást indított:
Csak vizben
Sütőben is
23 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%
Sutoben is lehet alacsony hofokon, borzaszto hosszu ido alatt kajat kesziteni es meg fuston is lehet ugyan igy hust sutni, de a sous vide vizfurdoben tortenik.
2021. ápr. 28. 20:25
 2/11 anonim ***** válasza:
62%

A sütőben való lassú sütést azt értem, az a konfitálás,de a füstön való hús sütését azt nem tudom hogyan nevezzük.

Nem kötözködésből kérdezem, hanem azért, mert nem szeretem, ha valamit nem tudok.

Hiszen általában hideg füsttel szoktak húsokat / szalonnát / kolbászt füstölni.

2021. ápr. 28. 20:34
 3/11 anonim ***** válasza:
75%
Barbecue a neve ... csak mifelenk a grill cuccokra szokas mondani, pedig az igazi bbq fuston keszul es nem parazson.
2021. ápr. 28. 20:40
 4/11 anonim ***** válasza:
89%

Csak vízben lehet normálisan.

A sous-vide lényege, hogy tized fok pontossággal tudd beállítani a hőfokot, hiszen egy marha steaknél 55 fok az egy kellemes medium-rare, 65 fok viszont már közelít a well-done-hoz. Nem beszélve lazacról, tonhalról stb.

2021. ápr. 28. 20:43
 5/11 anonim ***** válasza:
85%
Hideg fust tartositasra szolgal ... a konfitalas nem csak egyszeruen a sutoben lassan sutes, a konfitalas bo zsirban sutes alacsony hofokon ... barbecue meleg fuston keszul (~70-90 fokon) 24 ora alatt.
2021. ápr. 28. 20:44
 6/11 anonim ***** válasza:
75%

Köszönöm szépen a választ.

A kérdezőtől pedig elnézést, hogy belekérdeztem a kérdésedbe.:)

2021. ápr. 28. 20:45
 7/11 anonim ***** válasza:
90%
Wiki: "lezárt lehetőleg levákuumozott hőálló műanyag tasakokban, alacsony hőmérsékleten, hosszabb ideig esetenként akár 50-70 óráig a hagyományos főzéshez képest lényegesen alacsonyabb hőfokon hőkezeljük az ételt"
2021. ápr. 28. 22:10
 8/11 anonim ***** válasza:
81%

Szuvidálni csak vízfürdőben tudsz, sütőben valami más technológiát kell használnod. Én mostanában szoktam kísérletezni, "sütöttem" már sertéscombot, lapockát, marhalábszárat id, a pulled porkhoz lettek hasonlatosak.

Az elektromos sütőbe egy fedeles jénai tálban raktam be a befűszerezett 1.5-2 kg húst 120 celziusz fokon, a sertést 8, a marhát 10 órára. Elképesztően puha, szaftos, omlós, szétesős lett mindegyik, normálisan szeletelni csak másnap tudtam.

2021. ápr. 28. 23:51
 9/11 anonim ***** válasza:
88%
Nem a víz a lényeg, akár 70-80°C-os étolajban is lehet szuvidálni, sőt még jobban lehetne, csak drágább az olaj mint a víz. Viszont mindenképpen le kell vákuumfóliázni és úgy beledobni. sütőben is lehetne, ha a sütődet a kellő hőfokon tudod tartani, akkor abba betolod a jénait feltöltve és abba rakod a bezacskózott kaját.
2021. ápr. 29. 07:46
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek.

Ez nem is hülye ötlet..... jénaiba vizet es azt úgy a sütőbe.

2021. ápr. 29. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!